spot_img

GP Ουγγαρίας QP: 90ή pole position ο Hamilton

Ο Lewis Hamilton ήταν ο πρωταγωνιστής στις κατατακτήριες δοκιμές για το GP Ουγγαρίας παίρνοντας τη δεύτερη σερί του pole position, και βάζει πλώρη για την 8η νίκη του στο Hungaroring.

O Βρετανός ήταν εκπληκτικός στη διαδικασία των κατατακτηρίων και έδειξε ποιος είναι το αφεντικό, αφήνοντας ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο πίσω τον ανταγωνισμό σε μια ιδανική ημέρα για την Mercedes. O χρόνος του στο 1:13.447 αποτελεί νέο ρεκόρ πίστας και με αυτόν τον τρόπο έφτασε στην 90η pole position της καριέρας του. Στην 2η θέση ολοκλήρωσε ο Valtteri Bottas κάνοντας το 1-2 για την Mercedes σε ένα ακόμα lock-out των Πρωταθλητών. Στην 3η θέση έκλεισε ο Lance Stroll με την Racing Point, o οποίος έκανε μια εξαιρετική προσπάθεια και κέρδισε τον teammate του, σε μια πολύ δύσκολη πίστα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η «ροζ Mercedes» έκλεισε την δεύτερη σειρά της εκκίνησης, με τον Sergio Perez να είναι 4ος, όμως η εικόνα αυτό είναι ενδεικτική της ανταγωνιστικότητας όλων των ομάδων που σίγουρα δεν θα τους αρέσει η συγκεκριμένη έκβαση. Μάλιστα, τόσο οι Mercedes αλλά και οι δύο Racing Point θα ξεκινήσουν τον αγώνα με την medium γόμα ελαστικών με την οποία έγραψαν τον ταχύτερο γύρο τους στο Q2. Στην 5η θέση βρέθηκε ο Sebastian Vettel με τη κατά πολύ βελτιωμένη Ferrari, κερδίζοντας τον Charles Leclerc που έκλεισε την τρίτη σειρά εκκίνησης, όμως η διαφορά από τις Mercedes είναι το 1.3s σε μια πίστα που παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το μονοθέσιο.

Ο Max Verstappen μόνο απογοητευμένος πρέπει να είναι με την 7η θέση, καθώς ποτέ δεν είχε τον ρυθμό να απειλήσει τις Mercedes και θα ξεκινήσει από την τέταρτη σειρά. Οι δύο McLaren έμειναν στις θέσεις 8 και 9, ενώ την πρώτη 10άδα έκλεισε ο Pierre Gasly.

Μεγάλη έκπληξη ο διπλός αποκλεισμός των δύο Renault από το Q2, με τον Daniel Ricciardo να είναι μόλις στην 11η θέση στη κατάταξη. Φοβερός και πάλι George Russell που βγήκε 12ος, ενώ πολύ κακή εμφάνιση είχε ο Alex Albon στην 13η.

Q1

Με το που άναψαν τα πράσινα φώτα, όλοι οι οδηγοί βγήκαν στη πίστα, με την απειλή της βροχής να είναι έντονη. Κοντά στην τελευταία στροφή υπήρχαν ψιχάλες και το λάθος timing θα μπορούσε να κοστίσει πολύ. Οι δύο Mercedes είχαν το 1-2, με τους οδηγούς της να εναλλάσσονται στην κορυφή, ενώ και πάλι οι δύο Racing Point ακολουθούσαν μπροστά από τον Leclerc. H Red Bull φάνηκε να δυσκολεύεται με τον Verstappen 0.7s πίσω από τον Hamilton που είχε το 1:15.336, ενώ ο Albon ήταν ακόμα πιο πίσω. Ο Russell είχε κάνει έναν καλό χρόνο, αλλά γρήγορα βγήκε εκτός 15άδας από τις δύο Alpha Tauri.

Με 5 λεπτά να απομένουν, στην ζώνη αποκλεισμού ήταν οι Russell, Magnussen, Giovinazzi, Raikkonen και Latifi, ενώ ο Albon ήταν 15ος.

Ο Russell έκανε τον 3ο ταχύτερο χρόνο στη διαδικασία, ενώ ο Latifi μπήκε στην 7η θέση, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Perez έγραψε το 1:14.681 για να κάνει τον ταχύτερο χρόνο κοντά στο ρεκόρ πίστας. Ο Vettel βελτίωσε επίσης, όμως ο Albon ήταν πιο αργός από τον Russell. Οι ανακατατάξεις ήταν πολλές, με τον Verstappen να κινδυνεύει αλλά να ανεβαίνει στην 8η θέση, με τον Kvyat να είναι αυτός που δεν μπόρεσε να βελτιώσει. Τα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν εκπληκτικά, με τις δύο Williams να περνούν στο Q2 για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό.

Από το Q1 αποκλείστηκαν οι Magnussen, Kvyat, Grosjean, Giovinazzi και Raikkonen.

Q2

O Russell έγραψε πρώτος χρόνο στο Q2 στο 1:15.698, για να έρθει ο Stroll να τον ξεπεράσει κατά 0.4s, ενώ ο Perez ήταν πιο αργός. Και οι δύο Racing Point, αλλά και οι Mercedes μπήκαν με τη medium γόμα ελαστικών. Ο Hamilton έσπασε τα χρονόμετρα με το 1:14.261 με τον Bottas να είναι στην 2η θέση. Πίσω τους, ο Vettel ήταν 3ος μπροστά από τον Verstappen και οι δύο McLaren ακολούθησαν στις θέσεις 5 και 6. Κακό γύρο από τον Leclerc στη 10η θέση πίσω από τον Ricciardo, ενώ ο Albon ήταν πιο αργός από τον Russell. O Gasly έκανε τον 9ο χρόνο και πέταξε εκτός 10άδας τον Μονεγάσκο.

Με 5 λεπτά να απομένουν, στη ζώνη αποκλεισμού ήταν οι Leclerc, Russell, Albon, Ocon και Latifi και 10ος ο Ricciardo.

Όλοι οι οδηγοί βγήκαν για μία τελευταία προσπάθεια, με τις Racing Point και πάλι με τη medium γόμα ελαστικών. O Norris έναν πολύ καλό χρόνο για να ανέβει 3ος, με τους Perez, Sainz, Ricciardo και Ocon να μην βελτιώνουν. Ο Leclerc ανέβηκε στην 3η θέση για να του τη κλέψει ο Verstappen 0.7s πίσω από τις Mercedes, ενώ ο Albon δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 13η θέση.

Από το Q2 αποκλείστηκαν οι Ricciardo, Russell, Albon, Ocon και Latifi.

Q3

O Stroll ήταν ο πρώτος οδηγός που βγήκε στη πίστα για να γράψει χρονομετρημένη προσπάθεια και ολοκλήρωσε στο 1:14.671, με τον Vettel πίσω του 0.6s πιο αργός. Ο Hamilton ήταν σε έναν απίστευτο χρόνο και έγραψε το 1:13.613 και κατέβασε ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο και ήταν μάλιστα 0.311s ταχύτερος του teammate του. Ο Vettel ξεπέρασε τον Leclerc, με τον Verstappen να είναι μόλις στην 4η θέση, 1.2s πίσω από τις Mercedes. Οι δύο McLaren έδειξαν ανταγωνιστικές και ήταν στο 5-6, ενώ ο γύρος του Perez ακυρώθηκε, καθώς βγήκε εκτός στη στροφή 4.

O Vettel βγήκε αμέσως στη πίστα με νέο σετ της soft και το ίδιο ακολούθησε ο Leclerc και ο Perez ένα λεπτό μετά και 5 για το τέλος των κατατακτηρίων. Ο Γερμανός βελτίωσε και ανέβηκε στην 4η θέση, με τον Leclerc να είναι 0.040s πιο αργός του. Ο Stroll βελτίωσε τον χρόνο του, ενώ ο Perez έκανε τον 4ο χρόνο, έχοντας τη προσωρινή δεύτερη σειρά στο αυριανό grid. Εκείνη τη στιγμή όλοι οι υπόλοιποι είχαν βγει στη πίστα.

Ο Hamilton βελτίωσε στο 1:13.447 και πίσω του ερχόταν ο Bottas, o οποίος ήταν 0.1s πιο αργός και έμεινε στην 2η θέση και εξασφάλισε το 1-2 για την Mercedes. O Verstappen δεν κατάφερε να βελτιώσει, όπως και οι δύο McLaren, με τον Gasly να μην γράφει χρόνο.

Αποτελέσματα Κατατακτήριων Δοκιμών του GP Ουγγαρίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles