spot_img

GP Ρωσίας FP2: Πήραν τα ηνία Hamilton και Mercedes

O Lewis Hamilton ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών για τo GP Ρωσίας και έγραψε τον καλύτερο χρόνο της Παρασκευής.

Ο Βρετανός έβαλε για πρώτη φορά στο τριήμερο τη hyper-soft γόμα στο FP2 και κατάφερε να κινηθεί ταχύτερα από όλους και με το 1:33.385 πήρε την 1η θέση. Μάλιστα, ο ταχύτερος χρόνος του έγινε στον τέταρτο γύρο του, κάτι που σημαίνει πως έχει αρκετό χρόνο ακόμα για να βρει. Στην 2η θέση ακολούθησε ο Valtteri Bottas, o οποίος ήταν 0.199s πιο αργός από τον teammate του και έφερε την Mercedes στο 1-2 για την Παρασκευή, δείχνοντας τον δρόμο στους υπόλοιπους. Ο Max Verstappen έκλεισε στην 3η θέση όντας 0.442s μακριά από τη κορυφή και δείχνει πως θα μπορέσει να βρεθεί διεκδικήσει μια καλή θέση στη 5άδα.

Ο Daniel Ricciardo ήταν 0.017s πίσω από τον teammate του, πράγμα που σημαίνει πως η Red Bull ήταν ταχύτερη από την Ferrari. O Sebastian Vettel έμεινε στην 5η θέση και ήταν μισό δευτερόλεπτο πιο αργός από τον Hamilton σήμερα, ενώ ο Kimi Raikkonen ήταν άλλο μισό δευτερόλεπτο πιο αργός. Η Ferrari έχει αρκετό χρόνο να βρει αύριο, με τη διαφορά να μην είναι πραγματική σήμερα.

Ο Sergio Perez ήταν στην 7η θέση ως Best of the Rest, όμως ήταν στο ίδιο δέκατο με τους Pierre Gasly και Esteban Ocon. Την 10άδα έκλεισε και πάλι μια Sauber, όμως αυτή τη φορά ήταν ο Marcus Ericsson. Με διαφορά μόλις 0.3s φαίνεται να είναι οι παραπάνω ομάδες, μαζί με την Haas και την Renault.

Οι δύο McLaren και οι δύο Williams έμειναν στις τελευταίες 4 θέσεις προκαλώντας μόνο απογοήτευση. Στην ομάδα του Woking πειραματίστηκαν με πολλά διαφορετικά set-up, ενώ σε αυτή του Grove έψαχναν να βρουν 1 δευτερόλεπτο που τους λείπει από την αμέσως επόμενη ομάδα.

To FP2

Οι δύο οδηγοί της McLaren ήταν οι πρώτοι που βγήκαν στη πίστα ώστε να γράψουν χρονομετρημένες προσπάθειες. Ο Alonso έπρεπε να βάλει αρκετούς γύρους στη πλάτη του έπειτα από την απουσία του στο FP1, με τη στρατηγική slipstream τη μεγάλη ευθεία να δοκιμάζεται από τώρα.

Έπειτα από τα 10 πρώτα λεπτά, ο Vettel είχε τον ταχύτερο γύρο στο 1:35.382, με την ultra-soft γόμα για πρώτη φορά σήμερα, έχοντας στον Gasly στην 2η θέση και τον Grosjean στην 3η. Στη περίοδο αυτή, αναμένεται να δούμε και τις Mercedes μα την hyper-soft γόμα για πρώτη φορά σήμερα. Ο στόχος των ομάδων είναι να δοκιμάσουν λύσεις στο set-up, συλλογή δεδομένων για φθορά ελαστικών, κατανάλωση καυσίμου. Επιπλέον, θα πάρουν μια πρώτη γεύση για τον ρυθμό αγώνα και φυσικά θα πιέσουν ώστε να δούμε το πρώτο δείγμα ρυθμού κατατακτήριων δοκιμών.

Ο Verstappen είχε γράψει το 1:34.164 με την hyper-soft γόμα για να ανέβει στην 1η θέση, με τους Bottas και Vettel να ακολουθούν. Οι δύο οδηγοί της W09 είχαν την ultra-soft γόμα, με τον Ricciardo επίσης στην ίδια στρατηγική, ενώ μόνο ο Raikkonen είχε την soft για το πρώτο μέρος.

O Hamilton βρήκε ελεύθερη πίστα και έγραψε έναν ανταγωνιστικό χρόνο για να ανέβει στη 2η θέση, όμως ήταν 0.081s μακριά από τον οδηγό της Red Bull. Η Mercedes για την ώρα, χάνει σχεδόν 0.3s στο τελευταίο κομμάτι, εκεί που δυσκολευόταν και πέρυσι, αλλά για την ώρα με μια πιο αργή γόμα.

Πριν καν συμπληρωθούν όμως 30 λεπτά, οι οδηγοί είχαν επιστρέψει στα γκαράζ τους και ετοιμαζόντουσαν για τα δεύτερα περάσματα, με νέα σετ.

Ο Verstappen ήταν πρώτος και έγραψε το 1:34.079 για να βελτιώσει τον χρόνο του με την hyper-soft, όμως ο Bottas ήταν κατά πολύ ταχύτερος και ανέβηκε στην 1η θέση με χρόνο στο 1:33.584 έχοντας την hyper-soft. O Verstappen βελτίωσε αλλά έμεινε 0.2s μακριά από τον Φινλανδό, ενώ ο Vettel ήταν στην 3η θέση, όμως 0.3s μακριά από του. Ο Hamilton στη δεύτερη προσπάθεια του, ήταν πολύ γρήγορος και με το 1:33.548 ανέβηκε στην 1η θέση της κατάταξης. Ο Ricciardo με τη σειρά του κατάφερε να γράψε έναν πολύ καλό χρόνο και ανέβηκε στην 4η θέση. Ο Raikkonen ήταν ο τελευταίος που δεν είχε γράψει χρόνο, αλλά έμεινε στην 6η θέση, 1 δευτερόλεπτο μακριά από τη κορυφή.

Εντυπωσιακός ήταν ο Gasly με την Toro Rosso και τον αναβαθμισμένο κινητήρα της Honda στην 7η θέση, μπροστά από τον Ocon, τον Gasly, τον επίσης πολύ καλό Ericsson και τον Magnussen που ήταν στη 10η θέση.

Ο Hamilton επέλεξε να κάνει ακόμα έναν γύρο και βελτίωσε στο 1:33.385 για να είναι 0.199s μπροστά από τον Bottas, 0.4s μακριά από την Red Bull και 0.5s μακριά από την Ferrari με την ίδια γόμα. Μπορεί να είμαστε ακόμα στο FP2, όμως  η διαφορά είναι λίγο μεγάλη για την ώρα. Φυσικά δεν γνωρίζουμε ρυθμίσεις σε κινητήρα, ERS και καύσιμα, οπότε αύριο σίγουρα οι κόκκινοι θα είναι πιο κοντά.

Οι δύο οδηγοί της McLaren είχαν κακούς χρόνους, με τον Alonso μόλις στην 17η θέση, σε έναν δύσκολο αγώνα όπως αναμένεται. Ο Leclerc ήταν ακόμα ένας που δεν είχε κάνει καθαρό γύρο, παρά το γεγονός πως ήταν στη 13η θέση. Ο Perez ήταν εκείνος που ανέβηκε στην 7η θέσει, δείχνοντας τη δυναμική της RP Force India, όμως οι Gasly και Ocon ήταν το ίδιο δέκατο με εκείνον.

Με περίπου 40 λεπτά να απομένουν, οι ομάδες έβγαλαν τους οδηγούς τους για να κάνουν stint με πολλά καύσιμα, ώστε να πάρουν μια γεύση από ρυθμό αγώνα.

Μέχρι το τέλος της διαδικασίας, δεν είδαμε άλλη αλλαγή στην κατάταξη, με την Mercedes να κάνει το 1-2 και να είναι μισό δευτερόλεπτο μακριά από τον ανταγωνισμό.

Αποτελέσματα FP2

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles