spot_img

GP Ρωσίας FP2: Ταχύτερος με διαφορά ο Verstappen – Πολύ πίσω οι Mercedes

O Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος οδηγός της ημέρας στη πίστα του Sochi, αφήνοντας πίσω του τις Ferrari και ακόμα πιο πίσω τις Mercedes.

O Ολλανδός ξέροντας πως έχει 5 θέσεις ποινή προετοιμάζεται για έναν δύσκολο αγώνα τη Κυριακή και φαίνεται πως η Red Bull RB15 δουλεύει πολύ καλά στη πίστα αυτή. Με τη soft γόμα σε έναν σχεδόν τέλειο γύρο για τα δεδομένα του FP2 έγραψε το 1:33.162 και πήρε τη 1η θέση στη κατάταξη και μάλιστα με διαφορά. Ο Charles Leclerc πήρε τη 2η θέση στη κατάταξη, όμως στο τελευταίο κομμάτι ήταν πολύ αργός και έμεινε 0.335s πίσω, με τη Ferrari όμως να μη δείχνει τη πραγματική δυναμική της όσον αναφορά τα mode του κινητήρα. Στη 3η θέση έμεινε ο Valtteri Bottas, ο οποίος όμως ήταν 0.6s μακριά από τη κορυφή σε μια όχι και τόσο ιδανική μέρα για τους πρωταθλητές.

Ο Lewis Hamilton ολοκλήρωσε στη 4η θέση σχεδόν 0.8s από τον Verstappen, με τη W10 να είναι ένα ερωτηματικό αυτό το τριήμερο καθώς για την ώρα δεν είναι σε καμία περίπτωση ανταγωνιστική. Ο Sebastian Vettel έμεινε στην 5η θέση αλλά έκανε λάθος στο γρήγορο γύρο του και έμεινε 1s μακριά από τη κορυφή.

Ο Pierre Gasly ήταν ο Best of the Rest στην 6η θέση και ήταν στο ίδιο δέκατο με τους Sergio Perez και Nico Hulkenberg στη κλειστή μάχη στις υπόλοιπες ομάδες, με τον Lance Stroll και τον Alex Albon να κλείνουν τη πρώτη 10άδα. O Ταϊλανδός έχασε πολύ χρόνο στα pit με προβλήματα στο πάτωμα του μονοθεσίου του.

Ο Lando Norris ήταν 11ος μπροστά από τον Daniil Kvyat, τον Kevin Magnussen και τον Daniel Ricciardo, ενώ και πάλι η πρώτη Alfa Romeo ήταν στη 15η θέση με τον Kimi Raikkonen.

Η διαφορά όμως του 6ου Gasly από τον 14ο Raikkonen είναι στα 0.2s, πράγμα που δείχνει πόσο κλειστή είναι μάχη και τόσο στο Q1 αλλά και στο Q2 αναμένεται να γίνει σφαγή.

Oσον αναφορά το ρυθμό αγώνα, η Ferrari ήταν ταχύτερη στη medium γόμα με τον Leclerc στο υψηλό 1:39, όπως και η Red Bull με τον Verstappen, ενώ η Mercedes ήρθε να κάνει ακόμα πιο παράξενη τη κατάστασή της. Ο Bottas έκανε με την ίδια γόμα τον ταχύτερο γύρο στη προσωμοίωση, όμως ο μέσος όρος του δεν ήταν τόσο καλός. Μπορεί στη Mercedes να κρύβονται και όλα θα τα μάθουμε αύριο όσον αναφορά τη πραγματική δυναμική.

Αποτελέσματα FP2

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles