spot_img

GP Ρωσίας QP: Pole έκπληξη για Bottas και 1-2 για την Mercedes

O Valtteri Bottas ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των κατατακτήριων δοκιμών για το GP Ρωσίας, με την Mercedes να ολοκληρώνει στο 1-2.

Ο Φινλανδός έκανε τέλεια τη δουλειά του και με δύο τρομερά περάσματα βελτίωσε συνεχώς τον χρόνο του και το 1:31.387 του έδωσε την πρώτη του pole στη Ρωσία, με νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας. Αυτό ήταν ένα ιδανικό αποτέλεσμα, σε μια πίστα που του ταιριάζει και πήρε τα 2017 τη πρώτη του νίκη. Στη 2η θέση ολοκλήρωσε ο Lewis Hamilton, ο οποίος με δικό του λάθος ξέρει πως πέταξε μια σίγουρη pole όταν έκανε λάθος στη τελευταία του προσπάθεια όντας 0.3s ταχύτερος από τον teammate του. Όμως, η Mercedes έκανε το 1-2 και αύριο έχει τον πρώτο λόγο στην εκκίνηση, αλλά και στη στρατηγική.

Ο Sebastian Vettel έκλεισε την πρώτη τριάδα, όμως η διαφορά από την Mercedes είναι και πάλι στο μισό δευτερόλεπτο, όμως αν είχε κάνει τον τελευταίο του γύρο ο Hamilton, μπορεί να ήταν ακόμα πιο πίσω. Ο Kimi Raikkonen έμεινε στην 4η θέση, σε ακόμα μια κακή εμφάνιση από την Scuderia σε κατατακτήριες.

Ο Kevin Magnussen με έναν φανταστικό χρόνο πήρε την 5η θέση, μπροστά από τον Esteban Ocon, ενώ ακολούθησαν οι Charles Leclerc, Sergio Perez, Romain Grosjean και Marcus Ericsson.

Q1

Οι δύο Ferrari ήθελαν από νωρίς να βγουν να γράψουν έναν ανταγωνιστικό χρόνο και ο Vettel βελτίωσε αμέσως έστω και ελάχιστα τον χρόνο του σε σχέση με το FP3. Πολύ καλό χρόνο έκαναν οι Magnussen, Ocon, Perez και ο Gasly, ενώ ήταν η ώρα των δύο Mercedes. O Bottas έγραψε το 1:33.170 για να ανέβει στη κορυφή, με τον Hamilton να βρίσκει κίνηση, ενώ ήταν σε ρυθμό για να γράψει νέο ρεκόρ πίστας.

Οι δύο Ferrari είχαν πλησιάσει τις Mercedes, μέχρι να γράψει ο Hamilton το 1:32.825, ενώ μόνο οι Red Bull δεν είχαν γράψει χρόνο. Σε πολύ άσχημη θέση ήταν η McLaren, με τον Alonso να είναι 15ος και αρκετά μακριά από τον 14o.

O Ricciardo έγραψε τον 3ο ταχύτερο γύρο, ενώ ο Verstappen έμεινε στην 4η θέση, μπροστά από τις Ferrari, ρίχνοντας τον Hartley στην επικίνδυνη ζώνη, μαζί με τις δύο McLaren και τις δύο Williams.

O Hamilton συνέχισε για ακόμα έναν γύρο και έγραψε το τρομερό 1:32.410 για να βρεθεί 0.5s μακρία από τον teammate του και 0.9s μακριά από την πρώτη Ferrari.

Στα τελευταία δευτερόλεπτα όλοι όσοι κινδύνευαν ήταν στη πίστα, όμως τίποτα δεν άλλαξε, εκτός από τον Verstappen που πήρε την 3η θέση.

Από το Q1 αποκλείστηκαν οι Hartley, Alonso, Sirotkin, Vandoorne και ο Stroll.

Q2

Οι μάσκες έπεσαν στη δεύτερη περίοδο, με τους οδηγούς της Mercedes και της Ferrari να βγαίνουν στη πίστα με την ultra-soft γόμα, την πιο αργή από τις δύο. Οι οδηγοί που θα περάσουν στο Q3, θα εκκινήσουν τον αγώνα με τη γόμα που έκαναν τον καλύτερο γύρο τους στο Q2.

O Bottas έγραψε το 1:32.744 για να έρθει ο Hamilton να γράψει το 1:32.595, ενώ ο Vettel το καλύτερο που κατάφερε ήταν να είναι 0.450s μακριά από τον Βρετανό.

O Leclerc έκανε έναν εξαιρετικό χρόνο και πήρε την 5η θέση, με διαφορά 0.893s από τον Hamilton και 0.2s από τις δύο RP Force India που ακολουθούσαν.

Μόλις 8 μονοθέσια είχαν γράψει χρονομετρημένη προσπάθεια, με τις δύο Red Bull και ο Gasly δεν είχαν σκοπό να γράψουν χρόνους, λόγω των ποινών που θα δεχθούν στη θέση εκκίνησης.

Με τρία λεπτά να απομένουν, οι οδηγοί της Renault βγήκαν από τα μονοθέσια τους, πράγμα που σημαίνει πως ήδη ξέρουμε ποιοι θα αποκλειστούν. Όμως, είδαμε κι άλλους οδηγούς να βγαίνουν, συμπεριλαμβανομένου των Mercedes και Ferrari με την hyper-soft γόμα.

Και οι τέσσερις έκαναν προσομοίωση για το Q3, όμως επίτηδες κανένας δεν βελτίωσε τον χρόνο του.

Από το Q2 αποκλείστηκαν οι Verstappen, Ricciardo, Gasly, Sainz και Hulkenberg.

Q3

O Bottas ήταν το πρώτο μονοθέσιο στη πίστα, μπροστά από τον Hamilton και τον Raikkonen, ενώ αρκετά πιο μετά βγήκε ο Vettel. H Mercedes είχε το πλεονέκτημα, με την Ferrari να θέλει να κάνει την έκπληξη στο τέλος.

Ο Φινλανδός έγραψε το 1:31.528, ενώ ο Hamilton έμεινε μόλις 0.004s πιο αργός, ενώ ο Raikkonen ήταν 0.7s πιο πίσω. Ο Vettel δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από το να είναι 0.639s πιο αργός από τις Mercedes, σε μια απογοητευτική εμφάνιση για την ώρα.

Πίσω τους, ο Ocon είχε γράψει έναν πολύ καλό χρόνο για την 5η θέση και ήταν 0.006s ταχύτερος του Leclerc, ενώ ακολουθούσαν οι Magnussen, Perez και ο Grosjean.

Με τρία λεπτά να απομένουν, οι οδηγοί βγήκαν με την ίδια σειρά στη πίστα, με τη μάχη των Mercedes να είναι έντονη και στη Ferrari έψαχναν το θαύμα.

Ο Bottas βελτίωσε και έγραψε το 1:31.387 και πήρε την Pole position, καθώς ο Hamilton έπειτα από ένα τέλειο πρώτο κομμάτι έκανε λάθος και παράτησε τη προσπάθεια του, ενώ ο Vettel κατάφερε να βρεθεί μόλις 0.5s και εξασφάλισε την 3η θέση.

Πιο πίσω, ο Magnussen έκανε έναν τρομερό χρόνο και πήρε την 5η θέση κόντρα στα προγνωστικά.

Αποτελέσματα QP

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles