spot_img

GP Σιγκαπούρης FP2: Εντυπωσιακός Ricciardo και 1-2 η Red Bull

O Daniel Ricciardo ήταν ο κυρίαρχος και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στην Marina Bay και οδήγησε το 1-2 της Red Bull.

O Αυστραλός οδηγός της Red Bull ήταν ταχύτατος στο FP2 και έκανε όλους τους υπόλοιπους να φαίνονται αργοί. Ο Ricciardo έγραψε το 1:40.852 που τον έφερε στην 1η θέση και μάλιστα αποτελεί νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας. Ο Max Verstappen ολοκλήρωσε στην 2η θέση, κάνοντας το 1-2 για τους Ταύρους, όμως ήταν 0.556s πιο αργός από τον teammate του.

Ο Lewis Hamilton έκλεισε την πρώτη 3άδα, με τον οδηγό της Mercedes να είναι 0.7s πίσω από την κορυφή. Ο Βρετανός δεν είχε τον τέλειο χρόνο, όμως οι πρωταθλητές δεν  φαίνεται να έχουν το πάνω χέρι. Ο Bottas ήταν μόλις στη 4η θέση, πολύ πιο πίσω, έχοντας ακόμα μια κακή περίοδο.

Εξαιρετικός ο Nico Hulkenberg με την Renault στην 5η θέση, όμως ήταν 1.5s πίσω από τον Ricciardo. Πολύ καλή εμφάνιση από την McLaren, με τον Vandoorne στην 6η και τον Alonso στην 7η θέση.

Κάκιστη περίοδος για την Ferrari, με τους δύο οδηγούς της να μην κάνουν γρήγορα καθαρά περάσματα. Η εικόνα της Scuderia είναι ακόμα άγνωστη, όμως σίγουρα αύριο θα είναι στο παιχνίδι της pole position.

Με την έναρξη του FP2, τα πρώτα μονοθέσια έκαναν την εμφάνισή τους στη πίστα, για τους καθιερωμένους γύρους αναγνώρισης. Οι οδηγοί που έπρεπε να κάνουν γρήγορα χρόνους και να συνηθίσουν τη πίστα ήταν οι Sainz & Magnussen, μιας και δεν τους είδαμε στο FP1.

Οι πρώτοι χρόνοι δεν άργησαν να σημειωθούν, με τον Stoffel Vandoorne να έχει τον ταχύτερο χρόνο προς στιγμήν, πριν έρθει ο Daniel Ricciardo για να πάρει τη πρωτοπορία στην διαδικασία. Ο οδηγός της Red Bull έγραψε το 1:42.520 αρχικά, για να έρθει να γράψει το 1:42.300 λίγο αργότερα. Ο Max Verstappen ήταν στη 2η θέση, όμως ήταν 0.6s πιο αργός. Όμως, ο Ολλανδός απάντησε και έγραψε το 1:42.264 και ανέβηκε εκείνος στη 1η θέση.

Ο Lewis Hamilton ήταν αρκετά γρήγορος και ανέβηκε στην 3η θέση, 0.2s πίσω από τον Verstappen. Όμως, ο Βρετανός ήταν με την soft γόμα ελαστικών, ενώ όλοι οι υπόλοιποι ήταν με την super-soft. Στην ίδια στρατηγική ελαστικών ήταν και ο Sebastian Vettel, όμως στη πρώτη γρήγορη προσπάθειά του, ήταν μόλις 8ος.

Εξαιρετικός ο Vandoorne στα πρώτα λεπτά, με τον Βέλγο να είναι στην 4 θέση για την McLaren, φορώντας την ultra-soft, ενώ ο Bottas ήταν στη 5η θέση. Πίσω του ακριβώς ήταν ο Alonso, έχοντας την super-soft γόμα.

Οι δύο Red Bull κατέβασαν κι άλλο τον χρόνο, με τον Verstappen να παραμένει στη κορυφή με χρόνο 1:42.077, με τον Ricciardo να είναι 0.089s πίσω του. Ο κάθε ταχύτερος γύρος από φέτος είναι και νέο ρεκόρ πίστας.

Ο Vettel πίεσε στον δεύτερο γρήγορο γύρο του, αλλά ήταν 1s πίσω από τις δύο Red Bull και ήταν μόλις 4ος, όμως με την soft γόμα. Όμως, είχε έρθει η ώρα για την ultra-soft γόμα.

Ο Hulkenberg ήταν ο πρώτος που πίεσε με τη πιο μαλακή γόμα ελαστικών και ανέβηκε στην 3η θέση, 0.371s πίσω από τις RBR, ενώ ήταν και η σειρά των Mercedes. O Bottas δεν είχε πολύ καθαρό γύρο και ήταν μόλις στη 2η θέση, 0.027s μακριά από τη κορυφή και με πιο μαλακή γόμα.

Ο Hamilton μπήκε κι εκείνος νωρίς και πίεσε στη γρήγορη προσπάθειά του. Και πράγματι, έγραψε το 1:41.555 και ανέβηκε στην 1η θέση. Όμως, δεν έμεινε για πολύ εκεί, μιας και ο Ricciardo κατέβασε αμέσως τα χρονόμετρα στο 1:42.228 που αποτελεί νέο ρεκόρ πίστας. Ο Verstappen ήταν ταχύτερος του Hamilton, αλλά πιο αργός από τον teammate του κατά 0.180s.

O Ricciardo ήταν σε δικό του ρυθμό και έσπασε και πάλι τα χρονόμετρα, γράφοντας το 1:40.852, ενώ είχε έρθει η ώρα των δύο Ferrari. O Raikkonen στη πρώτη του προσπάθεια έκανε πολύ κακό χρόνο όντας μόλις 9ος, 1.9s πίσω από τον Ricciardo, ενώ ο Vettel εγκατέλειψε τη πρώτη του προσπάθεια, καθώς βρήκε κίνηση. Εξαιρετικές οι δύο McLaren, με τον Vandoorne στην 6η θέση και τον Alonso στην 7η.

Οι Verstappen, Perez, Alonso, Hamilton, Gosjean και Palmer ήταν οι οδηγοί που είχαν χτυπήσει στον τοίχο μέχρι στιγμής στη διαδικασία. Ο Vettel ήταν αυτός που προστέθηκε στη σχετική λίστα, όταν ακούμπησε τον τοίχο στη στροφή 9. Από την επαφή, μια διαφημιστική πινακίδα έπεσε στη πίστα και βγήκε το Virtual Safety Car μέχρι να απομακρυνθεί.

Πλέον είχαμε μπει για τα καλά στο δεύτερο μισό της διαδικασίας, κάτι που σημαίνει πως ομάδες και οδηγοί μπαίνουν σε διαδικασία προσομοίωσης αγώνα. Τα μονοθέσια γέμισαν με καύσιμα, μιας και ο ρυθμός αγώνα είναι πάντα κρίσιμος σε αυτή τη πίστα.

Οι δύο Ferrari δεν έκαναν αντιπροσωπευτικό χρόνο στη προσομοίωση κατατακτηρίων, ενώ ο Bottas ακούμπησε τον τοίχο και ο Stroll είχε έξοδο. Οι ομάδες ήθελαν τα πολύτιμα δεδομένα, μιας και τα προσπεράσματα είναι δύσκολα στη Marina Bay.

 O ρυθμός αγώνα των Red Bull, Mercedes και Ferrari ήταν πολύ κοντά, με τη μάχη να είναι ανάμεσα σε τρεις ομάδες την Κυριακή. Στις προσομοιώσεις αγώνα είδαμε και τις τρεις διαθέσιμες γόμες, μιας και οι ομάδες θέλουν να έχουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Πολύ καλό ρυθμό είχε και η McLaren, πράγμα που αναμένεται να παίξει ρόλο στον αγώνα, όπου οι κινητήριες μονάδες έχουν λίγη επιρροή.

Μέχρι το τέλος της διαδικασίας, κανένας οδηγός δεν βελτίωσε το ταχύτερο πέρασμα, με τον Ricciardo να κάνει το 2 στα 2 την Παρασκευή, με τους Verstappen και Hamilton να ακολουθούν.

Αποτελέσματα FP2

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles