spot_img

GP Σιγκαπούρης FP2: Ο Hamilton επανέφερε τη κανονικότητα

Ο Lewis Hamilton ήταν ο ταχύτερος στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στη Marina Bay, με τον Max Verstappen να είναι ο μοναδικός που μπορεί να τον απειλήσει.

Ο Βρετανός βγήκε με τη soft γόμα ελαστικών και κατάφερε παρά το κακό πρώτο κομμάτι να γράψει το 1:38.773 για να πάρει τη 1η θέση, έχοντας ένα εξαιρετικό τελευταίο κομμάτι. Η Mercedes έχει καλύτερη διαχείριση ελαστικών στον ένα γύρο, κρατώντας τη καλύτερη δυνατή απόδοση. Ο Hamilton ξέρει πως μπορεί να βελτιωθεί, καθώς πίσω του για 0.184s είχε τον Verstappen με τη Red Bull, o οποίος δεν είχε από τη μεριά του καλό τελευταίο κομμάτι. Οι δύο αυτοί οδηγοί φαίνεται πως είναι τα φαβορί και θα παλέψουν για τη pole position και τη νίκη στον αγώνα. Ο Sebastian Vettel έφερε τη Ferrari στη 3η θέση, όμως ήταν 0.818s πιο αργός από τη Mercedes, παρά το γεγονός πως ο ταχύτερος γύρος του ητάν στη τέταρτη προσπάθειά του. Η Ferrari δείχνει βελτίωση, όμως φαίνεται για την ώρα είναι ένα βήμα πίσω.

Ο Valtteri Bottas έμεινε στη 4η θέση μπροστά από τον Alex Albon ο οποίος είχε έξοδο και έσπασε την εμπρός αεροτομή του, με τον Charles Leclerc να είναι στην 6η θέση, σε μια ακόμα μέτρια περίοδο.

Best of the Rest της διαδικασίας ήταν ο Carlos Sainz με τη McLaren να δείχνει δυνατή στη Marina Bay και ήταν 1.3s μακριά από τον Hamilton Και μόλις 0.5s από τη Ferrari. O Nico Hulkenberg βρέθηκε ανάμεσα στις McLaren με τον Pierre Gasly να κλείνει τη πρώτη 10άδα για τη Toro Rosso.

Ερωτηματικό και στη δεύτερη περίοδο ο Daniel Ricciardo, o οποίος ήταν μισό δευτερόλεπτο πιο αργός από τον teammate του. Η Racing Point έχασε έδαφος, όπως και η Alfa Romeo, με τη Williams δια χειρός George Russell ήταν στη 18η θέση, ανάμεσα από τις δύο Haas.

Στο ρυθμό αγώνα, ο Hamilton ήταν σε ένα δικό του ρυθμό, όντας ο μόνος που ήταν συνεχόμενα στο 1:44, ενώ κανένας σε καμία περίπτωση κάποιος άλλος δεν κατέβηκε το 1:45. H Red Bull ήταν στο υψηλό 1:45, με τη Ferrari να μη μπορεί να κατέβει το 1:46 σε ρυθμό αγώνα.

Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο, πως η Marina Bay είναι μια πίστα όπου η εξέλιξή της από τη Παρασκευή μέχρι το Σάββατο μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 3 δευτερόλεπτα, με τη συμπεριφορά των μονοθεσίων να αλλάζει και η αυτοπεποίθηση των οδηγών να ανεβαίνει. Οπότε αναμένουμε αλλαγές μέχρι τις κατατακτήριες, με όλες τις ομάδες να βελτιώνονται.

Αποτελέσματα FP2

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles