spot_img

GP Σιγκαπούρης QP: Επική pole Hamilton στην Marina Bay

O Lewis Hamilton έκανε έναν χρόνο που μόνο αυτός θα μπορούσε και πήρε μια τρομερή pole position κόντρα σε όλα τα προγνωστικά μέσα στη Σιγκαπούρη, μια πίστα που δεν ήταν φαβορί.

Ο Βρετανός βγήκε με μόλις έναν στόχο στο Q3 και αυτός ήταν να πάρει την pole position. Στον πρώτο του γύρο με την hyper-soft γόμα, έσπασε τα χρονόμετρα και έγραψε το 1:36.015 για να πάρει με άνεση την pole και ήταν 0.319s ταχύτερος από τον Max Verstappen που έμεινε στην 2η θέση και αύριο σίγουρα θα επιτεθεί για να πάριε μια νίκη που τόσο επιθυμεί. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Sebastian Vettel, ο οποίος έμεινε στο τέλος 0.613s μακριά από τον μεγάλο του αντίπαλο και σίγουρα θα είναι προβληματισμένος από την εικόνα που έδειξε σήμερα, όντας το φαβορί.

Στην 4η θέση έμεινε ο Valtteri Bottas που δεν μπόρεσε να πλησιάσει τον teammate του, μπροστά από τον Kimi Raikkonen που συμπλήρωσε την 5άδα. Ο Daniel Ricciardo έμεινε στην 6η θέση, ενώ best of the rest ήταν ο Sergio Perez με την RP Force India, μπροστά από τους Romain Grosjean, Esteban Ocon και Nico Hulkenberg.

Ο Fernando Alonso έφερε την McLaren στην 11η θέση, ενώ πολύ καλή εμφάνιση έκανε η Sauber με τον Charles Leclerc. Μέτρια εμφάνιση για την Toro Rosso, ενώ και πάλι τελευταί ήταν η Williams.

Q1

Οι δύο οδηγοί της Haas ήταν τα πρώτα μονοθέσια που βγήκαν με την hyper-soft ια να γράψουν γρήγορα περάσματα, με αυτούς της Ferrari να ακολουθούν. Αυτό που ήταν άκρως ενδιαφέρον ήταν το κατά πόσο πιο γρήγορη σε αυτά τα 18 λεπτά θα γίνει η πίστα.

Στην Mercedes επέλεξαν την ultra-soft γόμα για το Q1, ενώ ο Raikkonen έγραψε το 1:38.534 για να ανέβει στην 1η θέση, 0.3s από τον Esteban Ocon, ενώ ο Vettel ήταν 4ος, πίσω από τον Perez, αλλά 0.7s μπροστά από τον Leclerc.

O Ricciardo με την hyper-soft ανέβηκε στη κορυφή των χρόνων με το 1:38.153, ενώ ο Hamilton ήταν 1.5s μακριά του και στην 9η θέση συνολικά, πίσω από τον Alonso. O Bottas ανέβηκε στην 7η θέση και ο Hamilton έμεινε στην 9η, ενώ είχαμε μπει στα τελευταία 5 λεπ΄τα και στην επικίνδυνη ζώνη ήταν οι Vandoorne, Ericsson, Hartley και οι δύο Williams.

Ο χρόνος τελείωνε και αυτός που δεν ήταν ασφαλής ήταν ο Hamilton, o οποίος δεν πρόλαβε να περάσει τη γραμμή και έχανε συνεχώς θέσεις στη κατάταξη.

Ο Gasly βελτίωσε και ανέβηκε μερικές θέσεις, όμως δεν ξεπέρασε τον Hamilton, με τον Ericsson να μπαίνει κι αυτός στη 15άδα και περιμέναμε τον Magnussen και τον Harltey. O Δανός δεν έκανε ποτέ χρόνο, ενώ ο οδηγός της Toro Rosso έμεινε εκτός για 0.1s και ο Hamilton πέρασε στο Q2 στην 14η θέση.

Από το Q1 αποκλείστηκαν οι Magnussen, Hartley, Vandoorne, Stroll & Sirotkin.

Q2

Στην Ferrari επέλεξαν την ultra-soft γόμα για το ξεκίνημα του Q2, σε αντίθεση με τις δύο Mercedes και τις δύο Red Bull.

O Raikkonen παράτησε την πρώτη του προσπάθεια, ενώ ο Hamilton έγραψε το 1:37.344 και ήταν 1 ολόκληρο δευτερόλεπτο μπροστά από τον Bottas, ενώ ο Ricciardo ανέβηκε στην 2η θέση. Ο Verstappen όμως είχε άλλη άποψη και έγραψε το 1:37.214 και πήρε εκείνος την 1η θέση. Ο Vettel δεν είχε ανταγωνιστικό χρόνο και ήταν 1.6s μακριά από τη κορυφή και ήταν στη 10η θέση. Η ultra-soft γόμα δεν λειτουργεί τόσο καλά και σίγουρα στην Ferrari θα τους βλέπαμε ξανα, αλλά με την hyper-soft.

Εξαιρετική η  παρουσία των δύο RP Force India στην 10άδα, ενώ σε αυτή ήταν και ο Alonso για την ώρα. Με λιγότερο από 5 λεπτά να απομένουν, οι δύο Ferrari βγήκαν στη πίστα με την ultra-soft ώστε να εξασφαλίσουν τη πρόκρισή τους.

Ο Raikkonen ανέβηκε στη κορυφή των χρόνων στο 1:37.194 ενώ ο Vettel βρήκε κίνηση και έμεινε στην 5η θέση. Ο Bottas ανέβηκε στην 3η θέση, 0.060s με τον Hamilton να μην γράφει χρόνο. Πιο πίσω όμως, είχαμε ανακατατάξεις και χαμένους.

Ο Alonso ανέβηκε στην 8η θέση, όμως έπεσε γρήγορα, καθώς οι Grosjean και Ocon τον ξεπέρασαν και έμεινε τελικά στην 11η θέση. Αυτός που έχασε πολύ όμως ήταν ο Sainz, καθώς με ένα κακό πρώτο κομμάτι έμεινε μόλις στη 12η θέση.

Από το Q2 αποκλείστηκαν οι Alonso, Sainz, Leclerc, Ericsson και ο Gasly.

Q3

To πράσινο φως είχε ανάψει και ο τελικός ήταν γεγονός για το ποιος θα πάρει την pole position στη Marina Bay, με τα φαβορί να υπάρχουν, αλλά φέτος τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Ο Raikkonen ήταν ο πρώτος στη πίστα και έγραψε το 1:37.403, αλλά ο Hamilton έγραψε το 1:36.015 και να σπάσει τα χρονόμετρα. Ο Bottas ήταν 0.7s πιο αργός, ενώ ο Vettel ήταν 0.6s Πιο αργός και έμεινε στην 2η θέση. Αλλά, αυτός που τον ξεπέρασε ήταν ο Verstappen και ανέβηκε στην 2η θέση για 0.319s. Πιο αργός από τους 6 ήταν ο Ricciardo με έναν μέτριο γύρο.

Μπαίνοντας στα τελευταία λεπτά, όλοι είχαν να πιάσουν τον Hamilton ο οποίος ήταν τρομερός, με την Ferrari να θέλει να βρει πάνω από 7 δέκατα.

Ο Raikkonen ήταν και πάλι ο πρώτος που θα έκανε χρόνο και έμεινε στην 5η θέση, ενώ ο Hamilton βγήκε εκτός στην στροφή 7 και παράτησε τη προσπάθεια του.

Ο Bottas έμεινε στην 4η θέση, ενώ ούτε ο Verstappen ούτε ο Vettel κατάφεραν να απειλήσουν τον Γερμανό και ο Hamilton πήρε μια μεγάλη pole position μέσα στην Marina Bay κόντρα σε όλα τα προγνωστικά.

Αποτελέσματα QP

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles