spot_img

GP Ταϊλάνδης Race: Νίκη στο νήμα για Marquez

O Marc Marquez ήταν ο μεγάλος νικητής στον πρώτο αγώνα του MotoGP στη Ταϊλάνδη έπειτα από μια εξαιρετική μάχη με τον Andrea Dovizioso.

O Ισπανός έκανε αυτό που έπρεπε και κράτησε την ψυχραιμία του έπειτα από την επίθεση στη τελευταία στροφή, ώστε να έχει καλύτερη έξοδο και το στοίχημα του βγήκε. Με τη νίκη αυτή έφτασε στους 271 βαθμούς και μένει μόνο βαθμολογικά να εξασφαλίσει έναν ακόμα τίτλο στη μεγάλη κατηγορία. Η Ducati σίγουρα θα ήθελε το κάτι παραπάνω, με τον Dovi να τα δίνει όλα, αλλά να μένει στη 2η θέση στο τέλος του αγώνα. Το βάθρο έκλεισε ο Maverick Vinales, o οποίος πάλεψε μέχρι τέλους αλλά δεν μπόρεσε να πάρει κάτι καλύτερο.

Ο Valentino Rossi σίγουρα θα πρέπει να είναι απογοητευμένος που δεν κατάφερε να διεκδικήσει τη νίκη μένοντας 4ος, αλλά σίγουρα χαρούμενος που η ομάδα του ήταν τόσο κοντά στη νίκη. Στην 5η θέση έμεινε ο Johann Zarco που ήταν ο πρώτος αναβάτης ιδιωτικής ομάδας, μπροστά από τον Alex Rins, τον οποίο σίγουρα η θέση εκκίνησης τον πλήγωσε. Ακολούθησαν οι Cal Crutchlow,

O Αγώνας

Στην εκκίνηση, o Marquez έκανε τέλεια εκκίνηση και έστριψε στη 1η θέση, με τον Rossi να τον ακολουθεί. Ο Dovizioso έχασε προσωρινά τη 3η θέση, αλλά μέχρι τα φρένα της στροφής 3 μπόρεσε να την ανακτήσει. Ο Vinales ήταν στη 5η θέση, μπροστά από τους Zarco και Miller. O Rossi επιχείρησε να προσπεράσει τον αντίπαλο του στη τελευταία στροφή, αλλά δεν τα κατάφερε.

Η κατάσταση ηρέμησε για λίγους γύρους, μέχρι να πεισμώσει ο Vale και να περάσει στη 1η θέση. Ο ρυθμός ήταν σχετικά αργός μετά τα πρώτα περάσματα, ενώ και ο Dovizioso πέρασε τον Marquez. Σιγά σιγά οι πρώτοι 5 έκαναν μια μικρή διαφορά από τους υπόλοιπους, καθώς ήταν φανερό πως έκαναν εξοικονόμηση ελαστικών. Αυτό το μαρτυρούσε και η επιλογή των οδηγών, με τη πλειοψηφία να είναι στα σκληρά εμπρός και πίσω.

Με 16 γύρους να απομένουν όμως, στην ευθεία πριν τη στροφή 3, ο Dovizioso πέρασε πολύ εύκολα τον Rossi στην επιτάχυνση, ενώ το ίδιο έκανε ο Marquez με τη βοήθεια του slipstream. Όμως ο Ιταλός κατάφερε να μείνει μαζί τους, να ακολουθεί τον ρυθμό, μιας και σιγά σιγά η διαφορά από τον 4ο Crutchlow μεγάλωνε.

Μπαίνοντας στους τελευταίους 10 γύρους, οι αναβάτες άρχιζαν να πιέζουν, με τους Vinales και Pedrosa να περνούν τον Crutchlow ώστε να φτάσουν και πάλι τους τρεις πρώτους. Αλλά ο αναβάτης της Honda έκανε λάθος και είχε πτώση, βάζοντας τέλος σε μια πολύ καλή εμφάνιση. Ο Vinales δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια και πέρασε γρήγορα τον Rossi για να κολλήσει πίσω από τον Marquez, ο οποίος έκανε την επίθεση του στον Dovizioso.

Μπαίνοντας στους τελευταίους 5 γύρους, είχε έρθει η ώρα να πιέσουν οι οδηγοί, με τον Marquez να κάνει τη κίνηση στον επόμενο γύρο για να περάσει προσωρινά στη στροφή 3, δίχως αποτέλεσμα. Ο Vinales ήταν σε απόσταση βολής, αλλά ο Rossi είχε αρχίσει να χάνει επαφή.

Οι δύο πρωτοπόροι του αγώνα και της βαθμολογίας, αντάλλαξαν και πάλι θέσεις και με δύο γύρους να απομένουν, η μάχη είχε ανάψει. Με μια ωραία κίνηση, ο Marquez πέρασε 1ος, αλλά στη τελευταία στροφή ο Dovizioso ανέκτησε τη πρωτοπορία και μπήκε στον τελευταίο γύρο ως πρωτοπόρος.

Στη στροφή 6, ο Marquez έκανε ένα εξαιρετικό προσπέρασμα και όλα θα κρινόντουσαν στη τελευταία στροφή. Ο Dovi βούτηξε στην εσωτερική, αλλά ο Marquez είχε έξοδο και πήρε τη νίκη στον πρώτο αγώνα στη Ταϊλάνδη από τον αναβάτη της Ducati και τον Vinales.

Αποτελέσματα Αγώνα

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles