spot_img

GP Τσεχίας FP1: Αρχή με Nakagami στο Brno

Ο Takaaki Nakagami ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στην πίστα του Brno για το FP1 του GP Τσεχίας, φέρνοντας τη πρωτιά στην LCR Honda.

Ο Ιάπωνας μπήκε με ορέξεις στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας και μια μοτοσυκλέτα που μπορεί να δώσει έναν καλό χρονομετρημένο γύρο και κατέβασε τα χρονόμετρα το 1:57.353 για να πάρει την 1η θέση στο FP1. H διαδικασία των 45 λεπτών λειτούργησε άψογα για τον ίδιο και την ομάδα του και μένει να δούμε πόσο μπορούν να χτίσουν πάνω σε αυτή την εμφάνιση για τη συνέχεια του τριημέρου.

Αυτό το αποτέλεσμα δίνει και αυτοπεποίθηση στην Honda, η οποία είναι για δεύτερο σερί αγώνα δίχως τον αστέρα της, Marc Marquez. Στην 2η θέση βρέθηκε ο Joan Mir με την Suzuki, κάνοντας μια πολύ καλή εμφάνιση και χρόνο στο τέλος της διαδικασίας, ο οποίος ήταν 0.011s πίσω από αυτόν του Nakagami, όμως ξεκίνησε επίσης δυναμικά. Στην 3η θέση ακολούθησε ο Pol Espargaro με την KTM, o οποίος είχε τη πρωτοπορία για όλη τη διάρκεια του FP1, εκτός από τα τελευταία δευτερόλεπτα όπου εκτοπίστηκε από τους αντιπάλους του.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Στην 4η θέση έκλεισε ο Johann Zarco κάνοντας την έκπληξη πάνω στην Avintia Ducati με ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, παρά το γεγονός πως είμαστε μόλις στη πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Η πρώτη Yamaha ήταν αυτή του Maverick Vinales στην 5η θέση, ο οποίος μάλιστα είχε και πτώση στην αρχή της διαδικασίας. Οι διαφορές είναι πάρα πολύ μικρές ήδη από το FP1, με τον Andrea Dovizioso να είναι στην 6η θέση μπροστά από τον teammate του, Danilo Petrucci σε μια ενθαρρυντική εμφάνιση για την εργοστασιακή Ducati. O Valentino Rossi με τα σκληρά ελαστικά και χρόνο στο τέλος της περιόδου έμεινε στην 8η θέση, ενώ την πρώτη 10άδα έκλεισαν οι Franco Morbidelli και Cal Crutchlow.

O Aleix Espargaro ήταν στην 11η θέση μπροστά από τον Alex Rins, ενώ ο πρωτοπόρος του Πρωταθλήματος, Fabio Quartararo έμεινε σε ρηχά νερά με την 13η θέση στη κατάταξη. Οι δύο Pramac Ducati έκλεισαν τη πρώτη 15άδα, με τον Jack Miller μπροστά από τον Peco Bagnaia, o οποίος μάλιστα είχε πτώση στη πρώτη στροφή στο τέλος της διαδικασίας.

 Εντυπωσιακό το γεγονός πως οι 17 πρώτοι αναβάτες είναι σε απόσταση μικρότερη του ενός δευτερολέπτου. Επιπλέον, οι συνθήκες της πίστας δεν ήταν ακόμα ιδανικές καθώς είμαστε σχεδόν 3 δευτερόλεπτα από το ρεκόρ πίστας.

Αποτελέσματα FP1 του GP Τσεχίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles