spot_img

GP Βελγίου FP3: Πρόβα pole position για Ferrari – Ατύχημα για Hamilton

H Ferrari έκανε ακόμα 1-2 στο Βέλγιο και έκλεισε τις ελεύθερες δοκιμές στη κορυφή και με ένα άνετο προβάδισμα από τον ανταγωνισμό.

O Charles Leclerc πήρε και πάλι τη 1η θέση στη κατάταξη, γράφοντας το ταχύτερο πέρασμα του στα τελευταία λεπτά, μετά από τη κόκκινη σημαία. Ο Μονεγάσκος σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:44.206 και άφησε τον Sebastian Vettel 0.451s, με τον Γερμανό να μην μπορεί να κάνει καθαρή τελευταία προσπάθεια με τη soft γόμα ελαστικών. Στη 3η θέση έμεινε ο Valtteri Bottas με τη Mercedes, o οποίος μείωσε τη διαφορά σε σχέση με χθες και ήταν μόλις 0.497s πιο αργός. Αυτό σημαίνει πως η μάχη θα είναι πιο κλειστή σε σχέση με χθες, όμως το πλεονέκτημα παραμένει με τους κόκκινους.

Στη 4η θέση βρέθηκε ο Daniel Ricciardo με τη Renault εντυπωσιάζοντας. Ο Αυστραλός ήταν 0.768s πίσω από τον Leclerc και ξεπέρασε τον προβληματισμένο Max Verstappen που ήταν 1.1s από τη κορυφή στην 5η. Ο Sergio Perez συνέχισε το καλό του πρόσωπο στην 6η θέση μπροστά από τον Lewis Hamitlon ο οποίος ήταν 7ος. Ο Βρετανός στη προσπάθεια του να βελτιώσει τον χρόνο του, πήρε μια περίεργη γραμμή στη στροφή 12 πατώντας λίγο παραπάνω στο κερμπ, με αποτέλεσμα το πίσω μέρος να αποσταθεροποιηθεί. Ο ίδιος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον έλεγχο και κατέληξε στα προστατευτικά λάστιχα, καταστρέφοντας το μονοθέσιό του.

Ακολούθησαν στις θέσεις 8 και 9 οι δύο οδηγοί της Alfa Romeo με τον Kimi Raikkonen μπροστά από τον Antonio Giovinazzi, ενώ τη 10άδα έκλεισε ο Pierre Gasly με τη Toro Rosso.

Εκτός 10άδας και πάλι οι δύο Haas και οι δύο McLaren, με τον Alexander Albon να κάνει προσομοιώσεις αγώνα και να μένει πίσω από τις δύο Williams όπου για πρώτη φορά δεν ήταν στις τελευταίες θέσεις.

Aποτελέσματα FP3

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles