spot_img

GP Βελγίου QP: Άπιαστος Leclerc και lock-out της Ferrari στο Spa

O Charles Leclerc ήταν αυτός που πήρε τη pole position για το GP του Βελγίου, δείχνοντας πως η Ferrari είναι ταχύτατη και άφησε τους υπόλοιπους να ψάχνονται.

Ο Μονεγάσκος δεν έχασε τη πρωτιά σε καμία περίπτωση και με το 1:42.519 έσπασε τα χρονόμετρα στην 3η του pole position της καριέρας τουμ και ακόμα μια για τη Ferrari μέσα στο 2019, πρώτη μετά τον Καναδά. Στη 2η θέση έμεινε ο Sebastian Vettel, o οποίος είχε ένα κάκιστο Q3, όμως κατάφερε να σώσει το 1-2 για την ομάδα του και αύριο είναι σε θέση βολής για να επιτεθεί στον teammate του. Στη 3η θέση έκλεισε ο Lewis Hamilton ο οποίος δεν πτοήθηκε από το ατύχημα στο FP3 και είναι εκείνος ο οποίος θα είναι σε θέση με τον ρυθμό αγώνα του να απειλήσει τις δύο Ferrari. Ο ρυθμός του όμως στις κατατακτήριες ήταν 0.7s μακριά από τα κόκκινα μονοθέσια και αυτό είναι ανησυχητικό όσον αναφορά τις ελπίδες του για προσπέρασμα στις ευθείες, αν καταφέρει να βρεθεί κοντά.

Στη 4η θέση ακολούθησε ο Valtteri Bottas με τη δεύτερη Mercedes ο οποίος είχε μια ήσυχη ημέρα και αύριο στην εκκίνηση θα μπορέσει να προστατέψει τη θέση του. Πίσω του τη πρώτη 5άδα έκλεισε ο Max Verstappen, o οποίος δεν είχε ρυθμό να απειλήσει τους μπροστά, όμως στον αγώνα είναι πάντα δυνατός και θα είναι στο παιχνίδι του βάθρου.

Ο Daniel Ricciardo ήταν ο Best of the Rest με τη Renault να είναι στο 6-7 παρά τις ποινές στην εκκίνηση αύριο και τη 10άδα έκλεισαν οι Kimi Raikkonen, Sergio Perez και ο Kevin Magnussen.

Οι κατατακτήριες δοκιμές είδαν δύο κόκκινες σημαίας, καθώς έσπασαν στο Q1 οι κινητήρες των Robert Kubica και Antonio Giovinazzi.

Q1

Η πίστα ήταν αρκετά ήσυχη τα πρώτα λεπτά, με τους οδηγούς να περιμένουν από τους υπόλοιπους να βγουν στη πίστα ώστε από τα περάσματα να στρωθεί λάστιχο και να βελτιωθεί η πρόσφυση. Οι συνθήκες ήταν πολύ ζεστές δίχως να υπάρχει δείγμα από σύννεφο. Στη Mercedes έκαναν αγώνα δρόμου ώστε να έχουν το μονοθέσιο του Hamilton έτοιμο για να προλάβει να πάρει μέρος στη διαδικασία.

Όμως με τη συμπλήρωση 5 λεπτών στη διαδικασίας, ο κινητήρας του Robert Kubica παρέδωσε πνεύμα και μέσα σε ένα σύννεφο καπνού σταμάτησε στην άκρη της πίστας και βγήκε η κόκκινη σημαία. Αρκετοί οδηγοί είχαν βγει στη πίστα και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στα pit.

Όταν είχαμε και πάλι πράσινη σημαία όλοι βγήκαν στη πίστα ώστε να γράψουν χρόνο, με τον Verstappen να διαμαρτύρεται για πρόβλημα στο μονοθέσιο του και επέστρεψε στα pit. O Leclerc είχε τον ταχύτερο χρόνο γράφοντας το 1:43.587 και ήταν 0.5s ταχύτερος του Vettel και 1.5s ταχύτερος από τις δύο Mercedes. O Albon είχε τη 5η θέση στο ίδιο δέκατο με τον Ricciardo, ενώ στην επικίνδυνη ζώνη είχαμε τους Sainz, Kvyat, Russell και Verstappen.

O Ολλανδός βγήκε και έκανε τον 3ο ταχύτερο χρόνο και μόλις που πρόλαβε γιατί ο κινητήρας του Giovinazzi έσπασε και έφερε τη δεύτερη κόκκινη σημαία και κανένας δεν μπόρεσε να βελτιώσει τον χρόνο του. Η ειρωνεία της τύχης ήταν πως ο Verstappen πέταξε εκτός 15άδας τον Gasly, o οποίος μετακινήθηκε πάλι στη Toro Rosso.

Από το Q1 αποκλείστηκαν οι Gasly, Sainz, Kvyat, Russell και ο Kubica.

Q2

To track position ήταν πολύ σημαντικό και οι ομάδες κοίταξαν να βγάλουν τους οδηγούς τους στο καλύτερο δυνατό σημείο. Οι κορυφαίοι συνδυασμοί βγήκαν με τη soft γόμα δίχως να ρισκάρουν στη στρατηγική. Ο Leclerc έγραψε το 1:43.476 και ήταν 0.130s ταχύτερος του teammate του. Όμως ο Hamilton ήταν πολύ κοντά στα 0.216s και ο Verstappen μόλις μπροστά από τον Raikkonen, o οποίος είχε κάνει έναν εντυπωσιακό χρόνο. Μαζί του στη 10άδα μετά τη πρώτη προσπάθεια ήταν οι Ricciardo, Perez, Stroll και ο Magnussen.

Στα τελευταία λεπτά οι οδηγοί βγήκαν για ακόμα μια προσπάθεια, εκτός από τις δύο Red Bull, που επέλεξε να κρατήσει ένα σετ για τον Verstappen και να μεγιστοποιήσει τις επιλογές για τον Albon που θα ξεκινήσει από πίσω.

Οι δύο Renault βελτίωσαν τον χρόνο τους και μπήκαν στη 10άδα και πέταξαν έξω τον Stroll, ενώ οι Grosjean και Norris βρέθηκαν εκτός για 0.1s. Οι δύο Ferrari βελτίωσαν με τον Leclerc να είναι και πάλι 1ος με χρόνο στο 1:42.938 και ο Vettel 0.099s πίσω του.

Από το Q2 αποκλείστηκαν οι Grosjean, Norris, Stroll, Albon και ο Giovinazzi.

Q3

O Ricciardo ήταν ο πρώτος που βγήκε για να γράψει τον γρήγορο γύρο και ανάμεσα σε ένα τρενάκι πολλών μονοθεσίων όπου ετοιμαζόντουσαν για τη προσπάθεια τους έγραψε το 1:44.257 με τον Perez να είναι πιο αργός.

Ο Bottas βελτίωσε πολύ, για να έρθει ο Hamilton να τον ξεπεράσει. Όμως ο Leclerc ήταν σε άλλο πλανήτη και με το 1:42.644 πήρε τη 1η θέση όντας 0.638s ταχύτερος του Βρετανού. Ο Vettel δεν είχε καλό γύρο και έμεινε στην 3η θέση ανάμεσα στις δύο Mercedes.

Πίσω στη κατάταξη ο Verstappen ήταν στη 5η θέση, μπροστά από τους Ricciardo, Perez, Raikkonen, Magnussen και τον Hulkenberg που δεν είχε γράψει ακόμα χρόνο.

Στη τελευταία προσπάθεια, όλοι προσπάθησαν να βρουν το κατάλληλο σημείο ώστε να έχουν μια καλή θέση, με τον Leclerc να είναι μπροστά. Ο Leclerc βελτίωσε στο 1:42.519, με τον Hamilton να μην μπορεί να βελτιώσει το χρόνο του. Ο Vettel έκανε καλό πρώτο κομμάτι, όμως τα χάλασε όλα στα επόμενα δύο και το μόνο που κατάφερε ήταν να είναι στη 2η θέση αλλά 0.7s πίσω από τον teammate του με τη Ferrari να κάνει το 1-2.

Στις πίσω θέσεις ο Hulkenberg ήταν στην 7η θέση σε μια πολύ καλή ημέρα για τη Renault μπροστά από τους Raikkonen, Perez και Magnussen.

Αποτελέσματα QP

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles