spot_img

GP Βελγίου Race: Παρθενική νίκη του Leclerc αφιερωμένη στον Anthoine Hubert

O Charles Leclerc ήταν ο μεγάλος νικητής του GP του Βελγίου, παίρνοντας τη πρώτη νίκη της καριέρας του και τη πρώτη της Ferrari το 2019.

Ο Μονεγάσκος ξεκίνησε από τη 1η θέση και φρόντισε να μείνει εκεί μέχρι το τέλος, αντέχοντας στη πίεση των δύο Mercedes και έπειτα από δύο αποτυχημένες προσπάθειες, πήρε τη πολυπόθητη νίκη που έψαχνε από το Μπαχρέιν μία ημέρα μετά το θάνατο του φίλου του, Anthoine Hubert. H νίκη αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη για τη Ferrari στο Spa και πρώτη μετά τις ΗΠΑ του 2018. Στη 2η θέση ολοκλήρωσε ο Lewis Hamilton με τον πρωταθλητή να πραγματοποιεί ένα εξαιρετικό προσπέρασμα στον Sebastian Vettel από την εξωτερική, προσπάθησε να φτάσει τον Leclerc στον τελευταίο γύρο αλλά η 2η θέση σε ένα σιρκουί της Ferrari είναι ένα καλό αποτέλεσμα. Στη 3η θέση ολοκλήρωσε ο Valtteri Bottas σε έναν σταθερό και ήσυχο αγώνα για τον Φινλανδό.

Ο Vettel έμεινε στη 4η θέση σε έναν όχι τόσο καλό αγώνα για τον Γερμανό, ο οποίος δεν είχε καλή στρατηγική και συμβιβάστηκε με ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Στην 5η θέση ως εκ θαύματος ολοκλήρωσε ο Alexander Albon με τη Red Bull παίρνοντας τη θέση από τον Lando Norris. O Βρετανός της McLaren ήταν από τη πρώτη στιγμή στη 5η θέση, έμεινε εκεί αλλά σταμάτησε το μονοθέσιο του στον τελευταίο γύρο χάνοντας για ακόμα μια φορά φέτος ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, δίχως να έχει ευθύνη. Στην 6η θέση έμεινε o Sergio Perez με τη Racing Point σε ένα φοβερό αποτέλεσμα για την ομάδα, ενώ τη 10άδα συμπλήρωσαν οι Daniil Kvyat, Nico Hulkenberg, Pierre Gasly και Lance Stroll.

Δράμα είχαμε και για την Alfa Romeo, με τον Antonio Giovinazzi όντας στους βαθμούς είχε έξοδο και βρέθηκε στον τοίχο στον τελευταίο γύρο του αγώνα. Εγκατάλειψη και για τον Max Verstappen στον πρώτο γύρο μετά από επαφή με τον Kimi Raikkonen στην εκκίνηση, ενώ κακό αγώνα για την Haas με τα δύο της μονοθέσια εκτός βαθμών.

O Αγώνας

Στην εκκίνηση ο Leclerc είχε ένα καλό πέταγμα, με τον Hamilton να μπαίνει στην εσωτερική και να περνά τον Vettel. Πίσω τους ο Raikkonen είχε κάνει πολύ καλή εκκίνηση και ππέρασε τον Verstappen, όμως στη πρώτη στροφή ο Ολλανδός φρέναρε πιο αργά και οι δυο τους είχαν επαφή με τον Φινλανδό να σηκώνεται στους δύο τροχούς. Επαφή είχε και ο Ricciardo στην έξοδο της πρώτης στροφής, με τον Norris να είναι ο μεγάλος κερδισμένος και να ανεβαίνει στη 5η θέση.

Στην ευθεία Kemmel, o Vettel με τη καλύτερη τελική όπως και το 2018 πέρασε τον Hamilton και έφερε και πάλι τη Ferrari στο 1-2. Ο Verstappen όμως με την ανάρτηση του σπασμένη έφυγε ευθεία στην Eau Rouge και χτύπησε στα προστατευτικά ελαστικά, βάζοντας τέλος στον αγώνα του. Όπως ήταν αναμενόμενο το Safety Car βγήκε ώστε να μαζέψουν τη κατεστραμμένη Red Bull.

Ο Grosjean είχε ανέβει στην 6η θέση, μπροστά από τον teammate του και στη 10άδα ήταν οι Perez, Gasly και Stroll. Στα pit μπήκαν οι Ricciardo και Raikkonen, ενώ πρόβλημα είχε και ο Sainz που εγκατέλειψε στον τρίτο γύρο καθυστερώντας την αποχώρηση του SC.

Όταν συνεχίστηκε ο αγώνας, ο Vettel έκανε λάθος στη στροφή 1 και άφησε τον Leclerc με διαφορά 2s και τον Hamilton σταθερά 1.5s, με τις διαφορές να είναι για την ώρα μικρές. Ο Norris είχε εκτός DRS τον Grosjean, όμως στον 9ο γύρο ήταν ήδη 5s πίσω από τον Bottas.

Στους επόμενους γύρους, οι δύο Ferrari προσπάθησαν να ανοίξουν τη διαφορά, με τις Mercedes να μην χάνουν έδαφος, ενώ ο Magnussen από την 7η θέση είχε πέσει 11ος στον 15ο γύρο και είχε έρθει η ώρα του Albon να τον προσπεράσει.

Στο τέλος του γύρου η Ferrari άνοιξε το χορό και έβαλε τον Vettel για τη medium γόμα ελαστικών, με τους υπόλοιπους να μην μπαίνουν στον επόμενο. Στο μέσο του grid, oι Norris, Kvyat και Giovinazzi δεν είχαν μπει για αλλαγή ελαστικών, ενώ χάρη στο undercut της Red Bull, o Albon ήταν στην 8η θέση.

Στο τέλος του 21ου γύρου μπήκε και ο Leclerc για αλλαγή στη medium και βγήκε πίσω από τον Vettel στη 4η θέση με έξι γύρους διαφορά ζωής ελαστικών. Ο Hamilton μπήκε στον επόμενο γύρο με τη Mercedes να κάνει ένα πολύ αργό pit-stop, χάνοντας χρόνο από τις Ferrari, ενώ και ο Bottas μπήκε μετά.

Ο Leclerc μάζεψε σχεδόν αμέσως τη διαφορά, με τον Hamilton να είναι ταχύτερος όλων στο πρώτο του γύρο με τη medium. Μάλιστα, στον 26ο γύρο, η Ferrari έδωσε εντολή στον Vettel να αφήσει τον Leclerc να περάσει, με τον Γερμανό να υπακούει στον αμέσως επόμενο γύρο. Όμως οι Mercedes πετούσαν και ο Hamilton ήταν ήδη 2.1s πίσω από τον Vettel.

O Βρετανός έκανε φοβερά περάσματα μαζί με τη δυναμική της Mercedes στο δεύτερο κομμάτι κόλλησε πίσω από τον Γερμανό. Στον 32ο γύρο ήταν κολλημένος πίσω του και με το DRS στα φρένα μετά το σικέιν της ευθείας Kemmel φρέναρε εντυπωσιακά από την εξωτερική και πήρε τη 2η θέση, με τον Bottas να πλησιάζει. Πλέον ο Hamilton ήταν 6.7s πίσω από τον Leclerc και δύσκολα θα μπορούσε να τον περάσει.

Στις θέσεις για τη 10άδα ο Ricciardo από την 7η θέση είχε πίσω του τους Kvyat, Albon, Grosjean, Gasly και Giovinazzi σε μια μάχη για τους τελευταίους βαθμούς. Ο Αυστραλός έχασε δύο θέσεις σε λίγες στροφές, όντας από τους οδηγούς που είχαν μπει νωρίς για αλλαγή ελαστικών. Ο Vettel την ίδια στιγμή μπήκε για αλλαγή ελαστικών στη soft ώστε να κάνει ταχύτερο γύρο.

O Hamilton δεν τα παράτησε και άρχισε να μαζεύει γρήγορα τη διαφορά από τον Leclerc, με τους γύρους να τελειώνουν και τη κίνηση να είναι υπαρκτή. Πιο πίσω, ο Giovinazzi είχε μπει στη 10αδα μαζί με τον Hulkenberg από την οποία είχε βγει πλέον ο Ricciardo. O Gasly έφτασε τον Kvyat και με μια πολύ ωραία κίνηση πέρασε στην 7η θέση και έβαλε πλώρη για τον Perez.

H διαφορά είχε πέσει πλέον στα 3s και με κάθε πέρασμα ο Hamilton κέρδιζε χρόνο με 3 γύρους να απομένουν. Ο Βρετανός πίεζε και προσπαθούσε να κερδίζει χρόνο στη κίνηση και μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο όλα ήταν πιθανά. Και μάλιστα είχαμε πολλά δράματα.

Ο Norris που έκανε τέλειο αγώνα από τη 5η θέση σε μια τρομερή εμφάνιση, σταμάτησε το μονοθέσιο του στον τελευταίο γύρο στην άκρη της πίστας, βάζοντας τέλος σε μια τρομερή προσπάθεια. Την ίδια στιγμή ο Giovinazzi έκανε λάθος και κατέληξε στον τοίχο, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για βαθμούς για τον ίδιο και την Alfa Romeo.

Στη κορυφή ο Hamilton είχε μειώσει τη διαφορά στο δευτερόλεπτο, αλλά οι στροφές τελείωσαν κι έτσι ο Leclerc πήρε με δραματικό τρόπο τη πρώτη νίκη της καριέρας του μπροστά από τις δύο Mercedes.

Αποτελέσματα Αγώνα

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles