spot_img

GP Βραζιλίας FP1: Ξεκίνησε δυναμικά ο Verstappen

O Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο Interlagos, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε στο Μεξικό.

Ο Ολλανδός ήταν πολύ γρήγορος, ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό της διαδικασίας και κατάφερε να πάρει τη πρωτοπορία έστω και με μικρή διαφορά. Έχοντας τη super-soft γόμα, ο οδηγός της Red Bull έγραψε το 1:09.011 και ήταν μόλις 0.049s ταχύτερος του Sebastian Vettel που τον ακολούθησε στην 2η θέση. Ο Γερμανός δοκίμασε το νέο πάτωμα, αλλά γρήγορα η ομάδα του έδωσε το παλιό, με το οποίο έγραψε τον προσωπικό του ταχύτερο χρόνο στο τέλος της διαδικασίας. Ο Lewis Hamilton ολοκλήρωσε στη 3η θέση, όντας 0.096s πιο αργός, έχοντας μάλιστα ένα κακό δεύτερο κομμάτι.

Στη Mercedes πειραματίστηκαν με το set-up, δίνοντας λιγότερη κάθετη δύναμη στον Βρετανό κακι περισσότερη στον Valtteri Bottas.

O Daniel Ricciardo, που θα δεχθεί 5 θέσεις ποινή στην εκκίνηση, έμεινε στη 4η θέση, μπροστά από τον Kimi Raikkonen, o οποίος ήταν ο μοναδικός από τους έξι πρώτους που έκανε ταχύτερο γύρο με τη soft γόμα. Η διαφορά του από τον Verstappen ήταν στα 0.562s και 0.1s πιο γρήγορος από τη δεύτερη W09.

Οι κορυφαίες ομάδες, όπως και η πλειοψηφία των οδηγών δοκίμασαν τη super-soft γόμα για τη διαδικασία, θέλοντας να έχουν τη soft και τη medium στο FP2, όπου θα δούμε προσομοιώσεις αγώνα, τόσο σε ρυθμό, αλλά και σε φθορά και συνθήκες. Για την ώρα όμως, αρκέστηκαν σε αεροδυναμικές δοκιμές όπως και διάφορους πειραματισμούς στο set-up, ώστε η συλλογή δεδομένων να τους βοηθήσει με τον καλύτερο τρόπο στη συνέχεια του τριημέρου.

Οι δύο Haas ήταν οι Best of the Rest στις θέσεις 7 και 8, ενώ τη 10άδα έκλεισαν οι Charles Leclerc και Esteban Ocon. Στη διαδικασία πήραν μέρος οι Antonio Giovinazzi για την Sauber στην 13η θέση, ο Lando Norris για την McLaren στη 16η θέση και ο Nicholas Latifi για την RP Force India στη τελευταία θέση.

Στο FP1 δεν υπήρξε κάποιο σοβαρό συμβάν, με τον καιρό να κάνει τη χάρη σε ομάδες και οδηγούς, παρά τα σύννεφα που έκαναν βόλτες πάνω από τη πίστα.

Αποτελέσματα FP1

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles