spot_img

GP Βραζιλίας FP2: Ασταμάτητοι Hamilton και Mercedes

Ο Lewis Hamilton ήταν ο ταχύτερος οδηγός και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στη πίστα του Interlagos, με την Mercedes να κάνει το 1-2.

Ο Βρετανός ήταν ανίκητος και στη δεύτερη περίοδο δοκιμών, όμως η διαφορά από τους αντιπάλους τους έχει μειωθεί. Ο Hamilton έγραψε το 1:09.515 λίγο μετά τη συμπλήρωση 30 λεπτών στη διαδικασία και έμεινε στη κορυφή μέχρι το τέλος. Στην 2η θέση βρέθηκε ο Valtteri Bottas επίσης με Mercedes και τα ασημί μονοθέσια να δείχνουν πολύ δυνατά για τη συνέχεια. Ο Daniel Ricciardo έφερε την Red Bull στην 3η θέση.

Ο Sebastian Vettel κράτησε ψηλά τη σημαία της Ferrari στην 4η θέση, με την Scuderia να έχει μείνει πίσω σε σχέση με τους αντιπάλους της. Ακολούθησαν οι Verstappen και Raikkonen. Best of the Rest στη διαδικασία ο Esteban Ocon, με τους Felipe Massa, Nico Hulkenberg Και Fernando Alonso να κλείνουν τη πρώτη 10άδα.

Με την έναρξη του FP2, οι δύο Ferrari βγήκαν με την soft γόμα ελαστικών για να γράψουν γρήγορους χρόνους.  Το πρόγραμμα του FP2 περιελάμβανε μεγάλα stint και τις πρώτες προσομοιώσεις κατατακτηρίων. Στα πρώτα λεπτά είχαμε 12 οδηγούς που είχαν συμπληρώσει χρόνο και όλοι ήταν με την soft γόμα.

Ταχύτερος ήταν ο Kimi Raikkonen, με τον Φινλανδό να έχει σημειώσει χρόνο στο 1:10.450. Ο teammate του τον ακολουθούσε στην 2η θέση με διαφορά λιγότερη από ένα δέκατο. Στην 3η θέση είχε ανέβει ο Vandoorne, όμω ςήταν η σειρά του Verstappen.

O Ολλανδός, κατέβασε τον ταχύτερο χρόνο, όμως ήρθε ο Bottas για να τον εκτοπίσει και να ανέβει στην κορυφή των χρόνων. Όμως, ούτε εκείνος έκατσε για πολύ εκεί, μιας και ο Hamilton σημείωσε το 1:09.742 και ανέβηκε στη κορυφή της κατάταξης. Ξανά, τα ασημί μονοθέσια φαίνεται τουλάχιστον προς το παρόν να έχουν το πάνω χέρι.

Ο Raikkonen βγήκε πριν καν συμπληρωθούν 25 λεπτά στη διαδικασία με την super-soft γόμα ελαστικών. Ο οδηγός της Ferrari ήταν όμως μόλις 0.3s πιο αργός από τον Hamilton και με πιο γρήγορη γόμα. Λίγο αργότερα, βγήκε και ο Vettel με την super-soft και ο ταχύτερος χρόνος του ήταν 0.1s πιο αργός από αυτός των Mercedes.

Σε εκείνο το σημείο, βγήκε και ο Bottas με την super-soft γόμα ελαστικών για να γράψει τον πρώτο του γρήγορο χρόνο. Ο Φινλανδός ήταν ταχύτερος και σημείωσε το 1:09.563 για να ανέβει 1ος. Όμως, ο Hamilton ήταν ταχύτερος από εκείνον και με το 1:09.515 έγραψε νέο γρήγορο χρόνο στη διαδικασία. Η Mercedes φαίνεται πως και σε αυτή τη πίστα βρίσκει λιγότερο χρόνο με την super-soft, απ’ότι οι αντίπαλοι της.

Ο Daniel Ricciardo ήταν εντυπωσιακός στον γρήγορο γύρο του και ανέβηκε στην 3η θέση της κατάταξης, μόλις 0.228s πίσω από τον Hamilton. Ο Verstappen από την άλλη, ήταν στην 5η θέση, ανάμεσα από τις δύο Mercedes. O Ocon ήταν ο best of the rest στη διαδικασία όντας στην 7η θέση, με τον Massa να τον ακολουθεί έχοντας πολύ καλό ρυθμό.

Από εκείνο το σημείο και μετά, οι ομάδες φόρτωσαν τα μονοθέσια με καύσιμα και έστειλαν τους οδηγούς στη πίστα για μεγάλα stint, ώστε να πάρουν τα δεδομένα που χρειάζονται για τον αγώνα της Κυριακής.

Mercedes, Ferrari & Red Bull είχαν όπως είναι λογικό το καλύτερο ρυθμό αγώνα, με την W08 να είναι το μονοθέσιο που είχε μέχρι εκείνο το σημείο το προβάδισμα.

Μέχρι το τέλος της διαδικασίας, η κατάταξη δεν άλλαξε, με τον Hamilton να μένει στη κορυφή των χρόνων και την Mercedes να κάνει το 1-2.

Αποτελέσματα FP2

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles