spot_img

GP Βραζιλίας FP3: O Bottas στη κορυφή – Αναμένεται “ντέρμπι” με την Ferrari

O Valtteri Bottas ήταν ο ταχύτερος στη τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο Interlagos, με την Mercedes να κάνει το τρία στα τρία.

Ο Φινλανδός, χτύπησε τελευταία στιγμή εκεί που έπρεπε και ολοκλήρωσε πρωτοπόρος το πρωί του Σαββάτου στο Jose Carlos Pace. O Bottas έγραψε το 1:09.281 και είναι το ταχύτερο πέρασμα που είδαμε μέχρι στιγμής. Πίσω του ήταν ο Lewis Hamilton, με τον Βρετανό να είναι μόλις τρία χιλιοστά πίσω από τον teammate του.

Πολύ κοντά βρίσκονται οι δύο Ferrari, με τον Kimi Raikkonen να είναι μόλις 0.045s πιο αργός από τον Bottas, ενώ ο Sebastian Vettel τον ακολουθεί άλλα 0.013s πίσω. Η Ferrari πίεσε επιτέλους, με τη μάχη των κατατακτήριων δοκιμών να αναμένεται μεγάλη.

Οι δύo Red Bull αντιμετώπισαν προβλήματα στη τελευταία περίοδο, με τον Daniel Ricciardo μόλις στην 5η θέση, ενώ ο Verstappen δεν έκανε ποτέ καθαρό χρόνο. Εξαιρετικός ήταν ο Fenando Alonso, που έφερε την McLaren στην 6η θέση.

Με την έναρξη του FP3, πολλοί οδηγοί βγήκαν μαζεμένοι στη πίστα για να κάνουν τους πρώτους τους γρήγορους γύρους. Ο καιρός δεν ήταν υπέρ των ομάδων, καθώς υπήρχαν αρκετά μαύρα σύννεφα πάνω από τη πίστα, ενώ νωρίτερα η βροχή είχε κάνει την εμφάνισή της στο Sao Paulo.

Oι δύο McLaren είχαν γράψει τον ταχύτερο χρόνο στα πρώτα λεπτά, με τους Alonso και Vandoorne να έχουν τη medium γόμα ελαστικών. Λίγο αργότερα όμως, ο Hartley με την super-soft έγραψε το 1:12.089 για να ανέβει στην 1η θέση.

Το Virtual Safety Car έκανε την εμφάνιση του, όταν ο Stroll αντιμετώπισε πρόβλημα με το κιβώτιο και σταμάτησε στο μέσον της στροφής 6.

Μετά το VSC, η πίστα γέμισε με μονοθέσια, με τους 16 από τους 20 οδηγούς να κάνουν χρόνους. Οι δύο Ferrari βγήκαν με την super-soft γόμα, ενώ οι δύο Mercedes με την soft γόμα. Οι ομάδες, είχαν φορτώσει τα μονοθέσια με αρκετά καύσιμα, μιας και όλοι έκαναν αρκετούς γύρους με τα πρώτα σετ ελαστικών.

Ταχύτερος στο μέσον της διαδικασίας ήταν ο Kimi Raikkonen, ο οποίος και σήμερα δείχνει δυνατός και σε καλύτερη κατάσταση από τον teammate του. Ο Φινλανδός έγραψε το 1:09.633 και ήταν 0.040s ταχύτερος του Vettel, με τους δύο να έχουν την ίδια γόμα. Ο Hamilton ήταν στη 3η θέση με την soft γόμα και μόλις 0.180s πίσω από τα κόκκινα μονοθέσια, με τον Bottas να είναι 4ος. Φανταστικός ήταν ο Alonso, ο οποίος ήταν στην 5η θέση στο πρώτο μέρος της διαδικασίας με την soft γόμα ελαστικών.

Με 25 λεπτά να απομένουν, η Red Bull αποφάσισε να βγάλει τον Ricciardo στη πίστα για να γράψει τους γρήγορους γύρους του. Ο Αυστραλός όμως με την super-soft γόμα, ήταν μόλις στην 6η θέση. Όμως, ο Verstappen με την soft τον πέρασε αμέσως παίρνοντας του τη θέση. Σε εκείνο το σημείο, ήταν η ώρα για να δούμε τα τελευταία γρήγορα περάσματα με την super-soft γόμα.

Στους πρώτους γύρους, οι Ferrari είχαν το προβάδισμα, με τον Raikkonen ξανά μπροστά από τον Vettel για μόλις 0.013s. Όμως, ο Bottas στη τελευταία του γρήγορη προσπάθεια έγραψε το 1:09.281 και ανέβηκε στην 1η θέση της κατάταξης. Ο Hamilton από τη μεριά του, έκανε λάθος στο τελευταίο κομμάτι και έμεινε στην 2η θέση για 0.003s. O Alonso έκανε ξανά έναν πολύ καλό χρόνο και πήρε την 5η θέση, 1s ακριβώς πίσω από τις Mercedes.

Στα τελευταία λεπτά, βγήκαν και οι υπόλοιποι για τα τελευταία γρήγορα περάσματα. Ο Ricciardo ανέβηκε στην 5η θέση μπροστά από τον Alonso, ενώ οι δύο Force India ανέβηκαν στις θέσεις 7 και 8. Ο Verstappen δεν έκανε ποτέ καθαρό χρόνο, με πολλά παράπονα για το στήσιμο του μονοθεσίου.

Αποτελέσματα FP3

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles