spot_img

GP Βραζιλίας QP: Ο Hamilton πήρε την 100η pole της Mercedes

O Lewis Hamilton ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των κατατακτήριων δοκιμών για το GP Βραζιλίας παίρνοντας μια μεγάλη pole position.

O Βρετανός βγήκε αποφασισμένος στο Q3 έπειτα από μια περίοδο όπου ήταν επεισοδιακή και με το 1:07.281 έγραψε το νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας στο Interlagos και πήρε την 100η pole position της Mercedes στην F1. Ο χρόνος του ήρθε με την super-soft γόμα και για 3η φορά θα ξεκινήσει από την 1η θέση στην εκκίνηση στο Interlagos και 82η φορά στη καριέρα του. Όμως, σίγουρα θα περάσει από το γραφείο των αγωνοδικών, καθώς βρέθηκε στο δρόμο του Kimi Raikkonen δίχως να του χαλάσει τον γύρο, αλλά και του Sergey Sirotkin, ο οποίος όμως ήταν στον γύρο εξόδου του. Ο Sebastian Vettel βρέθηκε στη 2η θέση και ήταν σχεδόν 0.1s πιο αργός από τον μεγάλο του αντίπαλο και σίγουρα θα βρεθεί υπό εξέταση από τους αγωνοδίκες. Στο Q2 τον κάλεσαν στην είσοδο στα pits για να ζυγιστεί το μονοθέσιο και φαίνεται να παραβίασε τους κανόνες. Ο Valtteri Bottas έμεινε στην 3η θέση, μένοντας μόλις 0.160s πίσω από τον teammate του σε μια πολύ κλειστή μάχη.

Η δεύτερη Ferrari του Kimi Raikkonen έμεινε στην 4η θέση και δεν αποκλείεται αύριο να δούμε τους δύο Φινλανδούς στη πρώτη σειρά, εάν οι Hamilton και Vettel πάρουν ποινές. Επιπλέον, η Ferrari έχει το προβάδισμα στη στρατηγική, καθώς στο Q2 έγραψε το ταχύτερο γύρο της με τη soft γόμα και όχι με τη super-soft σε σχέση με τους αντιπάλους της.

Οι δύο Red Bull ακολούθησαν στις θέσεις 5 και 6, μισό δευτερόλεπτο πιο αργές, με τον Max Verstappen να κερδίζει τον Daniel Ricciardo για μόλις 0.002s. Best of the Rest ήταν ο Marcus Ericsson με την Sauber, μπροστά από τον teammate του και τον Romain Grosjean και τον Pierre Gasly σε μια καταπληκτική εμφάνιση και καλύτερη της καριέρας του.

Απογοητευτική εμφάνιση για την RP Force India εκτός 10άδας, αλλά και για την Renault που δεν είδε μονοθέσιο της στο Q3. Ακόμα χειρότερα τα πράγματα για την McLaren, η οποία είχε τον τέταρτο διπλό αποκλεισμό της από το Q1 στους πέντε τελευταίους αγώνες.

Αποτελέσματα QP

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles