spot_img

GP Βραζιλίας QP: Πύραυλος Verstappen ξανά στη pole position

Ο Max Verstappen ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Βραζιλίας, παίρνοντας εμφατικά την τρίτη του pole position στη χρονιά.

Ο Ολλανδός μπήκε στο Q3 και απέδειξε πως είναι ταχύτερος από όλους, έχοντας βρει τη χρυσή τομή στο μονοθέσιό του και με το 1:07.508 κατάφερε να είναι στη 1η θέση. Αύριο πηγαίνει στον αγώνα με τη καλύτερη δυνατή ψυχολογία, σε ένα δραματικό όπως αναμένεται GP Βραζιλίας. Ο Sebastian Vettel ολοκλήρωσε στη 2η θέση, 0.1s πίσω από τον Verstappen και αύριο θέλει σίγουρα να επιτεθεί τουλάχιστον στην εκκίνηση. Στη δεύτερη σειρά βλέπουμε τον Lewis Hamilton στη 3η θέση, με τη Mercedes να μη μπορεί για ακόμα μια φορά να πάρει τη pole position την οποία δεν έχει γευτεί ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής από τη Γερμανία.

Στη 4η θέση έμεινε ο Charles Leclerc, o οποίος πέρασε στο Q3 με τη medium γόμα και αύριο με τη ποινή θα ξεκινήσει 14ος και θα έχει ως μέγιστο αποτέλεσμα την 6η θέση. Ο Valtteri Bottas είχε έναν αρκετά αδιάφορο αγώνα στην 5η θέση, όμως έμεινε μπροστά από τον Alex Albon, ο οποίος μπορεί να ήταν σε αυτή τη θέση αλλά ήταν μόλις 0.3s πίσω από τον teammate του.

Best of the Rest ήταν ο Pierre Gasly με τη Toro Rosso, ενώ τρία ακόμα μονοθέσια με κινητήρα Ferrari έκλεισαν τη 10άδα, με τις Haas των Romain Grosjan και Kevin Magnussen να τις χωρίζει ο Kimi Raikkonen με την Alfa Romeo.

Q1

Αρκετοί οδηγοί βγήκαν από νωρίς ώστε να γράψουν μια προσπάθεια και να χτίσουν μομέντουμ για τη συνέχεια, όμως πρόβλημα αντιμετώπισε ο Sainz και δεν έγραψε προσπάθεια. Ο Verstappen πήρε τη 1η θέση με το 1:08.242 κατεβάζοντας το χρόνο του FP3, ενώ ο Hamilton δεν είχε καλή προσπάθεια όντας στην 6η θέση.

Στα τελευταία λεπτά όλοι σχεδόν ήταν έξω για να βρουν το τελευταίο χρόνο τους, με τον Hulkenberg από τη 16η θέση να ανεβαίνει 10ος, ενώ ο Perez πήρε τη 15η θέση κερδίζοντας τον teammate του, ενώ ο Kvyat προς έκπληξη πολλών έμεινε μόλςι 16ος, ενώ ο Russell κέρδισε τον Kubica για μισό δευτερόλεπτο και πάλι.

Από το Q1 αποκλείστηκαν οι Kvyat, Stroll, Russell, Kubica και ο Sainz που δεν κατάφερε η ομάδα του να επιλύσει το πρόβλημα που αντιμετώπισε.

Q2

O Hamilton ήταν ο πρώτος που έγραψε χρόνο όμως σύντομα κατέβηκε, μιας και οι Leclerc και Verstappen τον ξεπέρασαν, με τον δεύτερο να γράφει το 1:07.503 και να πλησιάζει το ρεκόρ πίστας. Ο Vettel ¨ηταν ο τελευταίος και ήταν μόλις στη 3η θέση και όλοι οι οδηγοί των κορυφαίων ομάδων ήταν στη soft γόμα εκτός από τον Leclerc.

Εντυπωσιακή επίδοση είχε ο Grosjean στην 7η θέση, ενώ ο teammate του ήταν στην 9η και ο Raikkonen είχε αφήσει εκτός 10άδας τον Norris.

Στα ελευταία λεπτά βγήκαν όλοι για να μπορέσουν να βράψουν μια προσπάθεια, όμως κανένας οδηγός δεν βελτίωσε πέραν του Hulkenberg τη προσπάθειά του. H κατάσταση της πίστας ήταν κατά πολύ χειρότερη, καθώς έπεσε η θερμοκρασία, αλλάζοντας τα δεδομένα για τους οδηγούς. Επιπλέον, ο Giovinazzi έβγαλε τις κίτρινες σημαίες όταν έκανε λάθος, όμως δεν είδαμε ποτέ αν χάλασε κάποιου τη προσπάθεια.

Από το Q2 αποκλείστηκαν οι Norris, Ricciardo, Giovinazzi, Hulkenberg και ο Perez.

Q3

 Έπρεπε να περάσουν δύο λεπτά για να δούμε μονοθέσια στη πίστα, με τις Mercedes μπροστά από τις Ferrari και οι Red Bull στο τέλος. Ο Hamilton ήταν ελάχιστα ταχύτερος του Bottas, όμως οι Ferrari ξεπέρασαν τον Βρετανό με τον Vettel ταχύτερο, αλλά ο Verstappen έγραψε το 1:07.623 και πήρε τη 1η θέση παρά το λάθος στο δεύτερο κομμάτι. Ο Albon έκανε τον 6ο χρόνο αλλά 0.3s πίσω από τον teammate του, ενώ ο Grosjean ήταν 7ος και όλοι στο μέσον είχαν χρησιμοποιημένη γόμα.

Με λιγότερο από λεπτό να μένει βγήκαν όλοι στη πίστα και ο Verstappen είχε το ψυχολογικό πλεονέκτημα και τη ταχύτητα. Ο γύρος του ήταν καλός και βελτίωσε στο 1:07.508 και είχε το πρώτο λόγο. Οι δύο Ferrari δεν βελτίωσαν, ενώ ο Hamilton έμεινε στη 3η θέση ξεπερνώντας τον Leclerc, με τον Bottas να μένει στη 5η θέση με κακό χρόνο.

Πίσω, ο Gasly πήρε την 7η θέση ενώ τη 10άδα έκλεισαν οι Grosjean, Raikkonen & Magnussen.

Όμως, αυτός που χαμογελούσε ήταν ο Max Verstappen που πήρε τη pole position με έναν τρομερό γύρο και αύριο αναμένεται ένας εκπληκτικός αγώνας.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αποτελέσματα QP – GP Βραζιλίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles