spot_img

Η BMW λέει «όχι» στην είσοδό της στο MotoGP

Η αγωνιστική ομάδα της BMW θα συνεχίσει να εμπλέκεται στα αγωνιστικά δρώμενα των δύο τροχών σύμφωνα με τον επικεφαλής της, αλλά δεν θα ασχοληθεί με το MotoGP.

Η γερμανική εταιρεία επέστρεψε με εργοστασιακή συμμετοχή στο WSBK το 2019 έχοντας στις τάξεις της τον superstar, Tom Sykes, ο οποίος πήρε την 8η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών, ενώ συνολικά η ομάδα είδε τέσσερα βάθρα και μία pole position. Όμως, η εμπλοκή της στα σαλόνια των αγώνων σε δύο τροχούς δεν θα μεγαλώσει.

Όπως δηλώνει ο Markus Schramm, δεν υπάρχει λόγος να κάνει το βήμα παραπέρα η BMW και θα παραμείνει για χρόνια στα WSBK.

Δεν ερωτηθήκαμε εάν θα πρέπει να επιστρέψουμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike. Ήταν ξεκάθαρο πως έπρεπε να γίνει γιατί οι αγώνες είναι στο DNA της BMW. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε εκεί. Είναι επίσης σημαντικό πως εμείς προερχόμαστε από αγώνες με πελατειακές ομάδες. Το 2019 είχαμε 120 αναβάτες σε 25 διαφορετικά πρωταθλήματα και κατακτήσαμε 90 νίκες. Στο WSBK υπάρχουν περισσότερα κοινά χαρακτηριστικά με τις μοτοσυκλέτες δρόμου απ’  ό,τι το MotoGP. Νομίζω πως η επίδραση που θα έχει μια επιπλέον μάρκα στο MotoGP θα είναι ελάχιστη. Δεν αξίζει το κόπο να μπούμε στο πρωτάθλημα. Για εμάς η προσήλωση μας είναι το πελατειακό πρόγραμμα και το WSBK.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles