spot_img

H Bugatti παρουσίασε την Divo με απόδοση 1.500 ίππων

Κατά τη διάρκεια του Car Week στο Monterey της Καλιφόρνια, η Bugatti επέλεξε να μας παρουσιάσει το νέο της hypercar που κλέβει τη παράσταση, τόσο εμφανισιακά αλλά και με τα εκπληκτικά νούμερα.

Το μοντέλο βασίζεται πάνω στη Chiron και μοιράζεται το ίδιο πλαίσιο, όμως η μεγαλύτερη δουλειά έχει γίνει στον αεροδυναμικό τομέα που δίνει περισσότερες ελευθερίες στον οδηγό και δεν επικεντρώνεται στην επίτευξη τεράστιας τελικής ταχύτητας. Το όνομα της Divo προέρχεται από έναν Γάλλο οδηγό αγώνων της δεκαετίας του 1920, Albert Divo, ο οποίος έχει κερδίσει το Targa Florio.

H Divo διαθέτει εξελιγμένη αεροδυναμική αντίσταση και παράγει συνολικά 90 κιλά περισσότερη κάθετη δύναμη από τη Chiron, ενώ παράλληλα η ψύξη στον κινητήρα, τα φρένα έχουν βελτιωθεί, όπως και η οδηγική συμπεριφορά στον δρόμο. Η καρδιά του hypercar αποτελείται από τον 8lt κινητήρα W16, με συνολική απόδοση τα 1.500 άλογα, ενώ συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο κιβώτιο. Το βάρος είναι ίσως και αυτό από μόνο του εντυπωσιακό, μιας και η Divo ζυγίζει συνολικά 1.996kg.

Στη πίστα σύμφωνα με την ίδια την εταιρία, θα είναι κατά 8 δευτερόλεπτα ταχύτερη από τη Chiron, με τη τελική ταχύτητα να ανέρχεται στα 378 χλμ/ώρα. Συνολικά 40 κομμάτια θα κατασκευαστούν, με τη τελική τιμή να ανέρχεται στα 5 εκατ ευρώ. 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles