spot_img

Η F1 είναι δεκαετίες μπροστά από τη Formula E

Ο πρόεδρος της FiA, Jean Todt, δήλωσε πως η Formula E δεν πρόκειται να αντικαταστήσει την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, F1.

Η F1 υφίσταται από το 1950 ως επίσημο πρωτάθλημα, ενώ η Formula E βρίσκεται μόλις στην 6η σεζόν της. Οι θεωρίες ήταν πολλές για το αν θα καταφέρει να ξεπεράσει την Formula 1, όμως παρά τη φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση του σπορ, δεν έχει καταφέρει να χτίσει ένα μεγάλο κοινό.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε πως το μονοθέσιο της 3ης γενιάς θα είναι κατά πολύ καλύτερο από το τωρινό, όμως ο Todt έρχεται να πει την αλήθεια για το μέλλον της Formula E.

Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πως η Formula E θα αντικαταστήσει τη Formula 1. Η FE έχει αγώνες 45  λεπτών με ταχύτητες των 118 χλμ/ώρα. Η Formula 1 έχει αγώνες που διαρκούν το διπλάσιο, έχει πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες και ο κάθε αγώνας έχει απόσταση πάνω από 300 χιλιόμετρα. Δεν υπάρχει κανένα ηλεκτρικό μονοθέσιο που μπορεί να κάνει 300 χιλιόμετρα σε ρυθμό Formula 1. Θα περάσουν δεκαετίες μέχρι να συμβεί αυτό. Εάν γίνει ποτέ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Τέλος, ο Todt μίλησε για το γεγονός πως η υβριδική τεχνολογία είναι ο δρόμος για την Formula 1 και πως η έρευνα για τα εναλλακτικά καύσιμα βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles