spot_img

H Formula 1 έχασε χθες σε αξία 294 εκατ. δολάρια

Τα πράγματα για την Liberty Media δεν εξελίσσονται και με τον καλύτερο τρόπο, καθώς η αξία της F1 έχει πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Όταν η Liberty αγόρασε από την CVC τα εμπορικά δικαιώματα του σπορ, όλοι περίμεναν να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο. Όμως μέχρι στιγμής οι αλλαγές που έχουν έρθει ή θέλουν να φέρουν στο σπορ, έχουν δεχθεί τεράστια κριτική από οπαδούς, δημοσιογράφους, παράγοντες, ή αλλιώς από τους πάντες.

Κάτι που έχει περάσει όμως στα ρηχά και δεν έχει δει ο κόσμος που ασχολείται με ότι γίνεται εντός και εκτός πίστας, είναι η αξία του σπορ στις αγορές ή καλύτερα σε χρηματιστηριακό επίπεδο.

Μόλις χθες, η μετοχή της F1 έπεσε στα 29.49 δολάρια ή καλύτερα κατά 4.4 ποσοστιαίες μονάδες. Αυτό σε αξία υπολογίζεται στα 294 εκατ. δολάρια, κάτι που μοιάζει τρομερό για ένα σπορ το οποίο αλλάζει σελίδα. Μάλιστα, η αξία του σπορ έχει φτάσει σε επίπεδα, ίσως και χαμηλότερα από τότε που η Liberty έκανε την αγορά από τη CVC.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως όταν έγινε η αγορά, υπολόγιζαν πως μέχρι σήμερα η αξία της μετοχής της F1 θα έχει ανέβει στα 47 δολάρια. Αντιθέτως είναι στα 29.49, πράγμα που είναι ανησυχητικό.

Μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί το συγκεκριμένο θέμα, με την Liberty να κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε να μεγαλώσει το σπορ, να έρθει όσο πιο κοντά στο κοινό γίνεται με διάφορες εκδηλώσεις πέραν των αγωνιστικών τριήμερων.

Οι επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι για το σπορ, καθώς έχουμε συζητήσεις για μελλοντικούς κανονισμούς αεροδυναμικής και κινητήρων αλλά και την άκρως σημαντική Συμφωνία Ομονοίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles