spot_img

H Koenigsegg έσπασε ξανά ρεκόρ τελικής ταχύτητας (vid)

H Σουηδική εταιρία βρέθηκε στη Νεβάδα επιχείρησε να σπάσει το ρεκόρ τελικής ταχύτητας αλλά και το δικό της ρεκόρ 0-400-0 χρησιμοποιώντας μόλις ένα σετ ελαστικών.

Η Koenigsegg Agera RS είναι πλέον επίσημα το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο. Το hyper-car από τη Σουηδία κατάφερε στα χέρια του επίσημου οδηγού της να γράψει στο κοντέρ 457 χλμ/ώρα. Για να επιτευχθεί αυτό το ρεκόρ, κλείσανε αποκλειστικά ένα μεγάλο μέρος της Nevada highway, με τον Niklas Lilja να παίρνει το θηρίο των 1360 ίππων για να καταρρίψει το ρεκόρ.

Όμως υπήρχε ακόμα ένα ρεκόρ που η εταιρία έπρεπε να σπάσει. Και αυτό ήταν η επιτάχυνση από στάση στα 400 χλμ/ώρα και πάλι επιβράδυνση μέχρι στάση. Αρχικά ταξίδεψε στην Papenburg της Γερμανίας ώστε να γράψει και αυτό το ρεκόρ, όμως ο καιρός δεν ήταν μαζί τους και αναγκάστηκαν να αλλάξουν πλάνα.

Αυτό, τους οδήγησε στην στρατιωτική βάση Vandel στη Δανία, εκεί όπου κατάφερε να κάνει το ρεκόρ 0-400-0 σε 36.44 δευτερόλεπτα. Όμως η άσφαλτος δεν ήταν στην ιδανική κατάσταση με τον Christian von Koenigsegg να μην είναι απόλυτα ευχαριστημένος.

Αυτό τους οδήγησε στη Νεβάδα, με τον Lilja να επιταχύνει στα 400 χλμ/ώρα από στάση στα 24 δευτερόλεπτα και χρειάστηκε άλλα 9s για να φτάσει σε στάση. Αυτό σημαίνει πως έκανε τα 0-400-0 σε μόλις 33.29 δευτερόλεπτα σε μόλις 2.441 μέτρα. Αυτό σημαίνει πως ήταν ταχύτερη από τον χρόνο της Bugatti κατά 8.67 δευτερόλεπτα και ταχύτερη από το προηγούμενο ρεκόρ της κατά 3.15 δευτερόλεπτα.

Απίστευτη δουλειά από τη Koenigsegg, με το επόμενο μοντέλο της, τη Negera να είναι ακόμα πιο γρήγορη, τουλάχιστον στα χαρτιά.

Δες το απίστευτο ρεκόρ στο παρακάτω βίντεο.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles