spot_img

H λίστα συμμετοχών για τις 24H του Le Mans

H ACO αποκάλυψε τη τελική λίστα συμμετοχών για τον θρυλικό αγώνα, με αρκετές αλλαγές σε σχέση με το 2018 και φυσικά με τη καθιερωμένη ίντριγκα.

Στη λίστα των 60 συμμετοχών περιλαμβάνονται όλες οι συμμετοχές του WEC, ενώ 13 από αυτές είναι αυτόματες προσκλήσεις τις οποίες ομάδες κέρδισαν από επιτυχίες σε άλλες μορφές αγώνων αντοχής σε πρωταθλήματα της ACO ή της IMSA. Επιπλέον μαζί με τις 60 συμμετοχές, ανακοινώθηκε και η λίστα των αναπληρωματικών συμμετοχών που αποτελείται από το μέγιστο αριθμό των 10 αγωνιστικών.

Στην LMP1 φέτος θα δούμε 8 αγωνιστικά, με την Ginetta να χάνει τις δύο θέσεις της σε σχέση με το 2018, μιας και δεν βρέθηκε κάποια λύση ανάμεσα στην εταιρία και την ACO. H Toyota θα παρατάξει και πάλι δύο TS050 Hybrid με το ίδιο lineup, ενώ στην SMP Racing επιστρέφει ο Jenson Button στο #11 BR1 για τον τελευταίο αγώνα. Η Rebellion θα έχει και πάλι δύο αγωνιστικά, ενώ από ένα θα έχουν η Dragonspeed και η ByKolles.

Στην LMP2, θα δούμε 17 αγωνιστικά, από τα οποία τα 10 θα είναι της Oreca, 5 της Ligier και τα 2 μόλις της Dallara. Τεράστια έκπληξη αποτελεί το γεγονός πως η United Autosports πήρε μόλις μία συμμετοχή, παρά την τεράστια παρουσία της στα πρωταθλήματα της ACO. Για το 2019, μόνο οι ομάδες του WEC επιλέχθηκαν για να έχουν πάνω από ένα αγωνιστικό, κάτι που είναι άξιο αναφοράς.

Στην GTE-Pro, θα δούμε και φέτος ένα τρομερό grid 17 αγωνιστικών, με τις Porsche και Ford να έχουν από τέσσερα αγωνιστικά και η Ferrari από τρία. Η Corvette Racing θα είναι και πάλι στον θρυλικό αγώνα και φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια παρουσίας.

Στην GTE-Am, θα δούμε τις περισσότερες συμμετοχές με 18 συνολικά στη κατηγορία, με την ACO να δίνει την ευκαιρία σε ομάδες από 7 διαφορετικές χώρες να τα δώσουν όλα για ακόμα μια χρονιά. Συνολικά 9 Ferrari και 5 Porsche συμπεριλαμβάνονται, όμως ευχάριστη έκπληξη αποτελεί το πρώτο Ford GT που θα αγωνιστεί στη κατηγορία.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα συμμετοχών εδώ.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles