spot_img

H McLaren ενδιαφέρεται για αγωνιστικό πρόγραμμα DPi

Η McLaren επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της για την κατηγορία DPi, με τον Zak Brown να θέλει την πλατφόρμα να γίνει αποδεκτή παγκοσμίως.

Ο επικεφαλής του McLaren Technology Group, αποκάλυψε πως η εταιρία του ήδη εξετάζει το ενδεχόμενο να παρουσιάσει ένα αγωνιστικό DPi. Επιπλέον, οι συζητήσεις με την IMSA έχουν ήδη ξεκινήσει για πιθανή συμμετοχή το 2019.

Θέλουμε να δούμε που οδεύουν τα DPi στο μέλλον. Είναι υπό εξέταση η συμμετοχή μας. Μας αρέσουν τα DPi, λατρεύουμε την IMSA, το WEC και τις 24H του Le Mans. Εάν όλοι υιοθετήσουν την φόρμουλα των DPi ή κάτι ανάλογο, τότε θα ήταν κάτι που θα σκεφτούμε πολύ σοβαρά. Είμαστε συγκεντρωμένοι αυτή τη στιγμή στην κατάσταση της F1. Έχουμε μεγάλη ιστορία και στα sportcars, όπως και στο Indy 500 και είναι κάτι που εξετάζουμε συνεχώς. Δεν θα κάνουμε κάτι για το 2018, όμως το παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον και μένει να δούμε που θα οδηγηθεί. Μας αρέσει αυτό που βλέπουμε μέχρι στιγμής.

Ο Brown πιστεύει, πως το μέλλον είναι στα DPi και θέλει να δει όλα τα αγωνιστικά να αγωνίζονται τόσο στην Ευρώπη, αλλά και στις ΗΠΑ. Εάν βρεθεί μια μέση λύση, τότε το ίδιο αγωνιστικό θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει τις 24H της Daytona, τις 12H του Sebring και τις 24H του Le Mans. Αυτό έχει να συμβεί σχεδόν 20 χρόνια.

Αλλά σύμφωνα με τον ίδιο, δεν σημαίνει πως οι κανονισμοί των LMP1 δεν ενδιαφέρουν την εταιρία του.

Περιμένω να ακούσω περισσότερες λεπτομέρειες για τους κανονισμούς της LMP1. Απ’όσο έχω ακούσει, οδηγούνται στον σωστό δρόμο. Αλλά είναι υπό εξέταση ακόμα. Είναι πιο εύκολο όμως εάν υπάρχει μία φόρμουλα για όλους. Μας ελκύει περισσότερο. Γνωρίζουμε τι είναι τα DPi. Μακάρι να καταλείξουμε με μία παγκόσμια φόρμουλα. Θα ήταν τρομερό στην μεγάλη κατηγορία να έχουμε κάποιους να παλεύουν για τους τρεις μεγάλους αγώνες.

Η McLaren έχει συνδεθεί με την επιστροφή της στο Le Mans με εργοστασιακή συμμετοχή στην GTE κατηγορία. Όμως, αυτό δεν πρόκειται να γίνει πριν το 2019. Ωστόσο μία τέτοια απόφαση περνάει από την αυτοκινητοβιομηχανία McLaren και όχι από το Technology Group.

Όμως, ο Brown δεν απέκλεισε τίποτα για το μέλλον.

Δεν θα έλεγα πως το ένα πρόγραμμα έχει περισσότερες πιθανότητες από το άλλο.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles