spot_img

Η McLaren επιστρέφει σε κινητήρες Mercedes το 2021

Η McLaren είναι έτοιμη να κάνει το μεγάλο comeback, καθώς είναι πολύ κοντά σε ανακοίνωση συμφωνίας με τη Mercedes για παροχή κινητήρων το 2021.

Η βρετανική ομάδα ξεκίνησε συνεργασία με τη Honda από το 2015 η οποία αποδείχθηκε καταστροφική, με τις δυο μεριές να χωρίζουν από κοινού στο τέλος του 2017. Η Renault ήταν ο μοναδικός κατασκευαστής που θα μπορούσε να προμηθεύσει κινητήρες από το 2018, με τη συνεργασία αυτή να είναι ακόμα καλύτερη το 2019 όπου η McLaren βρίσκεται στη 4η θέση της βαθμολογίας, μπροστά από τους Γάλλους.

Το συμβόλαιο με την Renault ολοκληρώνεται το 2020 και ο CEO της McLaren, Zak Brown, φαίνεται πως ήδη έχει βρει το νέο συνεργάτη στο όνομα της Mercedes. Σύμφωνα με πληροφορίες του AMN, οι συζητήσεις είχαν ξεκινήσει από το 2018 για τη νέα συνεργασία, με τη περίοδο εκείνη να συνοδεύεται από φήμες περί πιθανούς αποχώρησης της γερμανικής εταιρίας ως κατασκευαστής μονοθεσίου όταν τελείωνε η Συμφωνία Ομονοίας. H προηγούμενη συνεργασία ανάμεσα στις δύο εταιρίες ξεκίνησε το 1995 και ολοκληρώθηκε το 2014, με 3 πρωταθλήματα οδηγών και 1 κατασκευαστών.

  • Βρείτε μας στο facebook
  • Ακούστε όλες τις εκπομπές για την F1 στο κανάλι μας στο Youtube

Ο νέος επικεφαλής της McLaren, Andreas Seidl, είναι υπέρ της αλλαγής προμηθευτή όπου θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα το 2021 στη νέα εποχή της F1, με τους κανονισμούς να αλλάζουν εξ ολοκλήρου. Επιπλέον, θα έχει κατασκευαστεί και η νέα αεροδυναμική σήραγγα στο Woking εκείνη τη περίοδο, δίνοντας επιπλέον ώθηση στην ομάδα.

Απώτερος στόχος έστω και μακροπρόθεσμος είναι να επιστρέψει η McLaren στη κορυφή και επιπλέον να βρει νέο αποκλειστικό συνεργάτη στον επόμενο κύκλο κανονισμών για τους κινητήρες το 2025, επιστρέφοντας σε εργοστασιακό στάτους.

Η Renault επιπλέον θα μείνει δίχως προμηθευτή στο τομέα των κινητήρων, κάτι το οποίο σύμφωνα με πηγές από τo paddock δεν είναι και ό,τι χειρότερο, μιας και θέλουν να επικεντρωθούν 100% στη δική τους ομάδα και στη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας με βάση τους πόρους τους.

Η ανακοίνωση δεν αποκλείεται να γίνει και στο πλαίσιο του GP Ρωσίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles