spot_img

Η Mercedes αποφασίζει για το μέλλον της στην F1

Το διοικητικό συμβούλιο της Daimler στην οποία ανήκει η Mercedes, θα πραγματοποιήσει μια κρίσιμη συνάντηση για το μέλλον της ομάδας στην F1 μετά το 2020.

Η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί σε δύο εβδομάδες και αποτελεί άκρως ενδιαφέρουσα για το μέλλον της ομάδας στην Formula 1. Η Mercedes έχει κυριαρχήσει στην υβριδική εποχή της F1, έχοντας κερδίσει όλα τα πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών από το 2014, με τον superstar της, Lewis Hamilton, να έχει φτάσει τους 6 Παγκόσμιους Τίτλους.

Το συμβόλαιο της εταιρείας με την F1 ολοκληρώνεται στο τέλος του έτους, καθώς δεν έχει υπογραφεί η Συνθήκη Ομονοίας και τόσο η F1 με την FiA, αλλά και η Liberty Media θα είναι σε αναμμένα κάρβουνα για την απόφαση της διοίκησης της Daimler. H ενδεχόμενη αποχώρηση πρόκειται αποκλειστικά για την αγωνιστική ομάδα και όχι για το τμήμα των κινητήρων, διότι οι McLaren, Racing Point και Williams έχουν συμβόλαια μετά το 2020.

Επιπλέον, μια αποχώρηση της Mercedes από το σπορ φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση τους οδηγούς της, με τον Lewis Hamilton να περιμένει επίσης την απόφαση ώστε να αποφασίσει για το μέλλον του και το που θα οδηγεί το 2021.

Επιπλέον, σε περίπτωση αποχώρησης, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος η Formula 1 να μείνει με 9 ομάδες, εφόσον δεν βγει κάποιος μπροστά να αγοράσει την ομάδα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Όμως τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, με την Aston Martin να μπαίνει στο παιχνίδι. Η Βρετανική εταιρία αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα και αναζητεί επενδυτές και σε αυτό το σημείο έρχεται ο Lawrence Stroll, o ιδιοκτήτης της Racing Point. Σύμφωνα με τις φήμες, ο Stroll θα επενδύσει στη διάσωση της Aston Martin και σε συνεργασία με τον Toto Wollf, η ομάδα της Mercedes στην F1 θα μετονομαστεί σε Aston Martin από το 2021, αν εφόσον αποχωρήσει η γερμανική εταιρία.

Από την άλλη, το γεγονός πως είμαστε στη χρονιά υπογραφής νέας Συνθήκης Ομονοίας, τα πολιτικά παιχνίδια δίνουν και παίρνουν, ενώ οι κανονισμοί για το 2021 όπως το Budget Cap μπορούν να περιορίσουν το ποσό που χρηματοδοτεί η Daimler στην Formula 1.

Τέλος, η αναμονή μπορεί να κρατήσει παραπάνω από δύο εβδομάδες, καθώς δύσκολα θα δούμε ανακοινώσεις σε τόσο σύντομο διάστημα, όμως το automotonews.gr θα είναι σε επιφυλακή και θα σας μεταφέρουμε όλες τις νέες πληροφορίες.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles