spot_img

Η Nissan θέλει να αποσπαστεί από τη Renault

Ένα άκρως μυστικό σχέδιο τίθεται σε ισχύ τις τελευταίες εβδομάδες, όπου οι υπεύθυνοι της Nissan ετοιμάζουν να διασπαστούν από τη Renault.

Η στενή συνεργασία των δύο εταιριών υπάρχει τα τελευταία 20 χρόνια, όμως πλέον οι Ιάπωνες θέλουν να διαχωρίσουν τα τμήματα της μηχανικής και κατασκευής αυτοκινήτων. Οι διαδικασίες έχουν ξεκινήσει έπειτα και από την φυγή του Carlos Ghosn, με το διοικητικό συμβούλιο της Nissan να αναμένεται επίσης να δεχθεί μεγάλες αλλαγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από τη Nissan, η σχέσεις με τη Renault έχουν χειροτερέψει δραματικά το τελευταίο διάστημα σε σημείο όπου έχει χαρακτηριστεί η συνεργασία ως «τοξική». Μάλιστα μπορεί μαζί να παράγουν 10 εκατομμύρια αυτοκίνητα ετησίως, όμως οι Ιάπωνες θέλουν ο διαχωρισμός να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Το διαζύγιο αυτό θα οδηγήσει τις δύο εταιρίες να αναζητήσουν νέες συνεργασίες για τη παραγωγή σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, με τη συγχώνευση του FCA Group και της PSA να τίθεται σε ισχύ, ενώ από την απέναντι μεριά, η VW θα συνεργαστεί με τη Ford.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η εξέλιξη αυτή ενδέχεται να αφήσει εκτεθειμένες τις δύο εταιρίες, με τη Renault από τη μια μεριά να θέλει να διατηρήσει τη συνεργασία αυτή, όμως από την άλλη η Nissan θα επιχειρήσει μόνη της να σταθεί στα πόδια της, έπειτα από 20 χρόνια. Επιπλέον, οι Ιάπωνες δεν έχουν κάποιο αγωνιστικό πρόγραμμα όπου απαιτεί μεγάλα χρηματικά ποσά, ενώ από την άλλη οι Γάλλοι εμπλέκονται στη Formula 1 με τη δική τους εργοστασιακή ομάδα.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles