spot_img

H Oreca εξετάζει project LMP1 για το 2018

Η Oreca ψάχνεται το τελευταίο διάστημα, ώστε να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην κατασκευή LMP1 αγωνιστικού για το 2018.

Οι αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς της LMP1 για το 2018, φέρνουν τα πάνω κάτω. Τα ιδιωτικά πρωτότυπα, θα δουν αύξηση της απόδοσης, ώστε να πλησιάσουν τους χρόνους των εργοστασιακών, πράγμα που θα προσφέρει περισσότερο θέαμα. Η Toyota αναμένεται να είναι ο μοναδικός κατασκευαστής την επόμενη χρονιά, όμως δεν έχει επιβεβαιώσει την πλήρη συμμετοχή της.

Τώρα, η Oreca είναι ο επόμενος κατασκευαστής που θέλει να εμπλακεί στη μεγάλη κατηγορία, όμως πρέπει η FiA και η ACO να ξεκαθαρίσουν το τοπίο σχετικά με τους τεχνικούς κανονισμούς που είναι έτοιμοι να τεθούν σε ισχύ.

Οι αποφάσεις θα γίνουν στο τέλος του μήνα εάν συμφέρει φυσικά την γαλλική εταιρία. Για να υπάρξει αυτή η εξέλιξη, όπως είναι λογικό, υπήρξε ενδιαφέρον από πιθανούς πελάτες που θέλουν να εμπλακούν στην LMP1 και σίγουρα μία από αυτές είναι η Alpine.

Μπορεί ακόμα να βρισκόμαστε στον Σεπτέμβριο, όμως το LMP1 μπορεί να κατασκευαστεί σε αρκετά μικρό χρονικό διάστημα, μιας και αρκετά μέρη του, όπως η καμπίνα θα είναι ίδια με το Oreca 07 LMP2. Όμως, το κακό με το υπάρχον χρονοδιάγραμμα είναι πως το LMP1 μπορεί να σχεδιαστεί για έναν μόνο κινητήρα. Σίγουρα η συνεργασία που έχει με την Toyota θα την βοηθήσει, ώστε να ξεπεραστούν και ορισμένα εμπόδια.

Σίγουρα θα υπάρξουν περισσότερες εξελίξεις στο προσεχές διάστημα, με το ενδιαφέρον για την μεγάλη κατηγορία πρωτοτύπων να αυξάνεται συνεχώς.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles