spot_img

H Renault προειδοποιεί την Red Bull αν επιλέξει την Honda

O επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Renault, Cyril Abiteboul, πιστεύει πως ο μόνος τρόπος η Red Bull να πάρει πρωτάθλημα είναι με τους δικούς τους κινητήρες.

Η Αυστριακή ομάδα που πανηγύρισε 4 σερί παγκόσμιους τίτλους οδηγών και κατασκευαστών με τον Γάλλο κατασκευαστή, βρίσκεται σε ένα μεγάλο δίλημμα όσον αναφορά τον προμηθευτή κινητήρων που θα χρησιμοποιεί από το 2019. Η Toro Rossο είναι εκείνη που έχει τους κινητήρες της Honda για το 2018 και έτσι μπορεί να γίνει μια σύγκριση μεταξύ των δύο εταιριών, ώστε να καταλήξουν σε μια απόφαση.

Σύμφωνα με τον Abiteboul, πέρα από καθαρή απόδοση που ψάχνει η Red Bull για να παλέψει στα ίσα με τις Ferrari και Mercedes, υπάρχει και ο εμπορικός παράγοντας.

Καταλαβαίνω τι ψάχνουν να βρουν. Θέλουν να εξετάσουν την τεχνική και εμπορική πλευρά του όλου θέματος, διότι ξεκάθαρα είναι διαφορετικό να είσαι πελατειακή ομάδα της Renault από εργοστασιακή ομάδα της Honda. Είναι πολύ διαφορετικό και το εκτιμώ αυτό. Αλλά απ’όσο ξέρω, έχουν μεγαλύτερη ευκαιρία να γίνουν πρωταθλητές και πάλι με εμάς. Δεν ξέρω για την Honda. Με αυτά που έχουν τώρα (το πακέτο της Renault) και με αυτά που έρχονται από εμάς και με το μονοθέσιο που έχουν, το οποίο είναι φανταστικό αν όχι το καλύτερο, έχουν την ευκαιρία να γίνουν και πάλι πρωταθλητές τα επόμενα δύο χρόνια.

Η Red Bull αναμένεται να λάβει την απόφαση για τον προμηθευτή κινητήριων μονάδων που θα έχει το 2019, στα πλαίσια του GP Αυστρίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles