spot_img

H τελευταία νίκη της Ferrari στο Μονακό (vids)

Μπορεί το GP του Μονακό να είναι ένας από τους πιο σημαντικούς αγώνες της χρονιάς, όμως πρέπει να πάμε πολύ πίσω για να δούμε την τελευταία νίκη της Ferrari.

To 2001 ήταν η χρονιά στην οποία κυριάρχησε ο Michael Schumacher, κατακτώντας με άνεση το 4ο πρωτάθλημα στην καριέρα του. Καθ’όλη τη διάρκεια της σεζόν, η F2001 δεν ήταν το ταχύτερο μονοθέσιο σε όλους τους αγώνες, όμως είχε την αξιοπιστία και την οδηγική ικανότητα του Γερμανού.

Αυτό συνέβη και στο Μονακό, το οποίο ήταν ο 7ος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ο Schumacher, είχε πάρει την 2η θέση στα δοκιμαστικά, όμως στην εκκίνηση του γύρου σχηματισμού, ο David Coulthard που είχε την pole position είδε τον κινητήρα του να σβήνει και να πέφτει στην τελευταία θέση.

Στην εκκίνηση, ο Γερμανός οδηγός της Ferrari κράτησε την 1η θέση, με τον Hakkinen στην 2η και τον Barrichello στην 3η. Οι δύο Williams ακολουθούσαν στις θέσεις 4 και 5, με τον Irvine στην Jaguar στην 6η. Δεν άργησαν όμως τα ατυχήματα, με τον Montoya να χάνει το πίσω μέρος και να καταλήγει στις μπαριέρες στις στροφές της πισίνας.

Ο Hakkinen έδειχνε να έχει καλύτερο ρυθμό από τον Schumacher, με την McLaren να έχει και παραπάνω καύσιμα στο μονοθέσιο πράγμα που θα οδηγούσε τον Φιλανδό μπροστά μετά τα pit-stop. Όμως, ο Hakkinen αντιμετώπισε ακόμα ένα πρόβλημα αξιοπιστίας (από τα πολλά εκείνης της σεζόν) και εγκατέλειψε. Έτσι, ο Barrichello ανέβηκε στην 2η θέση και ο Ralf Schumacher στην 3η.

Όμως, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά για τον τότε οδηγό της Williams και εγκατέλειψε κι εκείνος με την σειρά του. Έτσι, ο Irvine ανέβηκε στην 3η θέση. Ο αγώνας αυτός θα μείνει για πάντα στο μυαλό του Coulthard, καθώς ξόδεψε πάνω από 40 γύρους πίσω από τον Bernoldi.

Έτσι, ο Schumacher έφτασε σε ακόμα μία άνετη νίκη, με τον Barrichello να ολοκληρώνει το 1-2 για την Ferrari, νίκη η οποία ήταν και η τελευταία της Scuderia στο Μονακό μέχρι σήμερα. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ένας πρώην οδηγός της Ferrari, o Eddie Irvine.

Στην βαθμολογούμενη τότε 6άδα συμπλήρωσαν οι Villeneuve, Coulthard και Alesi.

Δείτε στα παρακάτω βίντεο τι έγινε στον αγώνα.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles