spot_img

Hakkinen: «Ο Vettel μου θυμίζει τον Michael, ακραίο το στυλ του Hamilton»

Ο Mika Hakkinen μίλησε για τους δύο διεκδικητές του φετινού πρωταθλήματος και δεν έκρυψε τον θαυμασμό του προς το πρόσωπό τους.

Το πρωτάθλημα του 2018 είναι μια ακόμα μεγάλη μάχη μεταξύ της Mercedes και της Ferrari, με τους Lewis Hamilton και Sebastian Vettel να δοκιμάζονται κάτω από τρομερή πίεση ώστε να φτάσουν στον 5ο παγκόσμιο τίτλο τους. Το φετινό πρωτάθλημα είναι κάτι παραπάνω από ανατρεπτικό, καθώς ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας αλλάζει πολύ συχνά, ενώ αρκετοί από τους αγώνες είναι απρόβλεπτοι.

Αρχικά ο δις πρωταθλητής με την McLaren, αναφέρθηκε στον οδηγό της Ferrari, ο οποίος του θυμίζει αρκετά τον Schumacher από την εποχή που οι δυο τους μάχονταν για τον τίτλο.

Αρχικά, πιστεύω πως το στυλ του Sebastian είναι μοναδικό, αλλά οι ομοιότητες με τον Michael υπάρχουν και είναι πολλές. Πάντα φρέναρε στο ίδιο ακριβώς σημείο, πάντα είχε την ίδια γραμμή, επιτάχυνε με ευαισθησία, είχε τα πάντα υπό έλεγχο. Είναι ένα πολύ καθαρό και καλό οδηγικό στυλ. Ακόμα και στα kerb έχει το μονοθέσιο υπό έλεγχο.

Όσο για τον Lewis Hamilton, o Hakkinen είχε να δηλώσει.

Το οδηγικό στυλ του Hamilton ήταν πάντα πιο ακραίο και πάντα προσπαθεί να είναι. Έχει το μονοθέσιο πάντα υπό έλεγχο και το πιέζει περισσότερο στο όριο και ρισκάρει περισσότερο. Όμως δεν κάνει ποτέ λάθος και είναι πολύ προσεκτικός, παίρνει λογικές αποφάσεις. Αν δεν βγει εκτός πίστας, θα κάνει έναν τρομερό γύρο από την προσπάθεια του. Μπορείς να παίρνεις τέτοιο ρίσκο, αλλά όχι πάντα.

Όσο για τη μάχη του πρωταθλήματος, ο Φινλανδός προτίμησε να μην πάρει θέση, λέγοντας πως είναι αδύνατον να γινουν προβλέψεις.

Είναι αδύνατο να προβλέψεις τώρα ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα. Ο Hamilton και ο Vettel είναι τόσο διαφορετικοί. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως τα νεύρα του Vettel θα τον κυριαρχήσουν και από την άλλη τι ρίσκο θα πάρει ο Hamilton.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles