spot_img

Hamilton: Εγώ άφησα να ανοίξει η διαφορά με τον Bottas

Ο Lewis Hamilton εξήγησε το λόγο για τον οποίο η διαφορά του από τον Valtteri Bottas ήταν τόσο μεγάλη στον εναρκτήριο αγώνα του 2019.

Ο Βρετανός εκίνησε από τη 1η θέση όμως έστριψε 2ος και έμεινε εκεί μέχρι το τέλος, με τον ίδιο να μην επικεντρώνεται στον Φινλανδό, αλλά το να βγάλει τον αγώνα. Ο Sebastian Vettel δήλωσε πως ο Hamilton βαρέθηκε και είχε ρίξει τόσο το ρυθμό του, όμως ο 5-φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής είχε ως στόχο την άρτια διαχείριση των ελαστικών του, ενώ όπως αποκαλύφθηκε, είχε ζημιά και στο πάτωμα της W10.

Από τη στιγμή που στρίψαμε στη πρώτη στροφή, ήταν όλα θέμα διαχείρισης. Είχα σκοπό να κρατήσω τη διαφορά, δύο με τρία δευτερόλεπτα. Μετά είχα προφανώς τη ζημιά στο μονοθέσιο και η διαφορά άνοιξε. Μετά προσπαθούσα να κρατήσω ζωντανά τα ελαστικά και μπήκαμε για αλλαγή σούπερ νωρίς, αντιδρώντας στη Ferrari. Ήξερα από εκείνο το σημείο και μετά πως ο αγώνας τελείωσε γιατί είχα 40+ γύρους, γνώριζα πως θα είχα πρόβλημα στη συνέχεια και έπρεπε να οδηγώ πολύ αργά. Τόσο αργά ώστε να διασφαλίσω πως στο τέλος του αγώνα θα είχα ζωή στα ελαστικά. Ήξερα πως στο τέλος θα έχω κάποιον πίσω μου. Γιατί να πιέσω και να είμαι κοντά στον Valtteri και στο τέλος να δυσκολεύομαι με τα ελαστικά και τη πολύ έντονη φθορά.

Γνωρίζοντας λοιπόν πως η νίκη χάθηκε στην εκκίνηση, ο Hamilton κοίταξε τη ζημιά να έχει ήσυχο το κεφάλι του και έχοντας υπό έλεγχο τη 2η θέση.

Σε γενικές γραμμές είμαι χαρούμενος με το πώς οδήγησα σήμερα. Έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω πάνω-κάτω. Δεν επικεντρώνομαι στη διαφορά γιατί την άφησα να είναι αυτή που είναι. Οπότε αυτό δεν είναι πρόβλημα για εμένα. Και προφανώς η στρατηγική δεν ήταν ιδανική, δεδομένου των αναλογιών. Είναι προφανές πως έχασα πολλά στην εκκίνηση.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles