spot_img

Hamilton: «Καλύτερα ελαστικά θα βελτιώσουν τους αγώνες»

Ο Lewis Hamilton πιστεύει πως η Pirelli δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των οδηγών και τα ελαστικά της πληγώνουν τη ποιότητα των αγώνων.

Ο Βρετανός είναι ένας από τους πολλούς οδηγούς που έχουν διαμαρτυρηθεί ανά τα χρόνια για τη ποιότητα των ελαστικών της Pirelli και τα χαρακτηριστικά τους. Όπως έχουν πράξει οι Sebastian Vettel, Romain Grosjean, Max Verstappen, Carlos Sainz και πολλοί ακόμα, τα κύριο χαρακτηριστικό των ελαστικών που η επιφάνεια των ελαστικών υπερθερμαίνεται πολύ εύκολα και αυτό οδηγεί σε φθορά και αδυναμία των οδηγών ώστε να δώσουν μάχη μεταξύ τους.

Ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της F1 είχε προγραμματίσει να φέρει ένα νέο ελαστικό το 2020 και μετά από πολλές ημέρες δοκιμών. Οι ομάδες ομόφωνα αποφάσισαν πως τα νέα ελαστικά είναι χειρότερα και το 2020 θα παραμείνουν με αυτά του 2019.

Μετά και τις χειμερινές δοκιμές, ο Hamilton ήταν επικριτικός για την αδυναμία της Pirelli να προσφέρει στις ομάδες ελαστικά που θα βελτιώσουν τις μάχες εντός πίστας και το θέαμα.

Οι αγώνες είναι αυτό που πρέπει να βελτιωθούν. Χρειαζόμαστε καλύτερα ελαστικά για να βελτιωθούν οι αγώνες. Μειώστε την αεροδυναμική και δώστε μας καλύτερα ελαστικά. Οι οδηγοί μιλάμε εδώ και χρόνια για την φθορά των ελαστικών, τη θερμική καταπόνηση και σε συνάντηση που είχαμε με τη Pirelli στη Βραζιλία είπαν πως το ακούν αυτό για πρώτη φορά. Προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε καλύτερα μαζί τους. Δεν ξέρω τι στόχους είχαν για φέτος, όμως δεν έκαναν καθόλου καλή δουλειά με τα ελαστικά του 2020. Ελπίζω τα ελαστικά του 2021 να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις προσδοκίες μας.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η Pirelli από τη μεριά της ανακοίνωσε πως το γεγονός πως φέτος οι ομάδες θα αγωνίζονται με τα ελαστικά του 2019, θα επιφέρει περισσότερη φθορά, ενώ λόγω της μεγαλύτερης κάθετης δύναμης, θα αυξήσει και τις κατώτατες πιέσεις.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles