spot_img

Hennessey Venom F5: Ένας πύραυλος σε τέσσερις ρόδες (pics+vid)

Το’πε και το’κανε η Hennessey, καθώς από την άλλη άκρη του κόσμου, ανακοίνωσε το “θηρίο” 1.600 ίππων που αναμένεται να διαλύσει όλα τα ρεκόρ τελικής ταχύτητας.

Ο στόχος είναι ένας. Το νέο hypercar της αμερικανικής εταιρίας είναι εδώ και θα αλλάξει τα δεδομένα και τα όσα ξέραμε για την ταχύτητα. Η νέα Venom F5 βασίζεται σε ένα πολύ ελαφρύ πλαίσιο που αποτελείται κυρίως από carbon υλικό και μπορούμε να το διακρίνουμε στο μεγαλύτερο μέρος της εξωτερικής επιφάνειας. Ως αποτέλεσμα, ο συντελεστής οπισθέλκουσας είναι στο 0,33 και την ίδια στιγμή η τιμή της Bugatti Chiron είναι 0,38.

Στην καρδιά του τρομερού αυτού hypercar βρίσκεται ένας V8 7.0 λίτρων twin-turbo κινητήρας και αποδίδει τον απίστευτο αριθμό των 1.622 ίππων και 1.762 Nm ροπής. Η κίνηση της Venom F5 είναι φυσικά στους πίσω τροχούς και συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο σειριακό κιβώτιο και ζυγίζει 1.338 κιλά.

Αξίζει να σημειώσουμε, πως δεν χρειάζεται για την κίνηση κανένα υβριδικό σύστημα ή ηλεκτροκινητήρα. Απλή και παραδοσιακή δύναμη από V8 twin-turbo.

Όσον αναφορά τις επιδόσεις, οι εκπλήξεις δεν τελειώνουν. Προς το παρόν όλα είναι ακόμα στη θεωρία, αλλά από στάση μέχρι τα 300 χλμ/ώρα χρειάζονται λιγότερα από 10 δευτερόλεπτα για να επιτευχθεί. Αυτό σημαίνει πως  είναι ταχύτερο από μονοθέσιο F1. Tώρα, στα 0-400 χλμ/ώρα χρειάζεται λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα, με την Chiron να έχει χρόνο 36.44. Όσον αναφορά την τελική, η Hennessey υπόσχεται να σταματήσει στα 482 χλμ/ώρα, αριθμός που αποτελεί φυσικά ρεκόρ.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles