spot_img

Η Formula 1 δεν σκοπεύει να εντάξει νέα ομάδα στο σπορ

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Formula 1, Ross Brawn, αποκάλυψε πως τα άμεσα σχέδια του σπορ δεν περιλαμβάνουν αύξηση στον αριθμό των ομάδων.

Το άμεσο μέλλον της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού βρίσκεται σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια, καθώς η πανδημία του Covid-19 δεν επέτρεψε στην αγωνιστική δράση να ξεκινήσει και έχει αλλάξει δραστικά τα δεδομένα για τους εμπλεκόμενους. Η μεγαλύτερη ζημιά έγινε στα οικονομικά, τόσο της F1 αλλά των ομάδων, με την Liberty Media να προβαίνει σε πρόωρη πληρωμή του χρηματικού επάθλου σε μερικές ομάδες. Επιπλέον, υπάρχει και το θέμα της χορηγίας από πλευράς ομάδων, διότι δίχως αγώνες τα ποσά που έπρεπε να έχουν πληρωθεί, δεν υφίσταται πλέον. Τέλος, τα συνολικά έσοδα της Formula 1 για το 2020 θα μειωθούν δραστικά και ως αποτέλεσμα είχαμε μια σειρά από αλλαγές στους κανονισμούς οι οποίοι με την εφαρμογή του Budget Cap από το 2021 θα διασφαλίσουν την βιωσιμότητα των ομάδων στο εγγύς μέλλον.

Ο Brawn τώρα δηλώνει πως προτεραιότητα της Liberty Media είναι να εξασφαλίσει τη παρουσία των υπαρχόντων 10 ομάδων σε ένα σύστημα στημένο γύρω από αυτές.

Δεν πιστεύω πως το τωρινό κλίμα μας επιτρέπει να κοιτάξουμε να εντάξουμε άμεσα νέες ομάδες στην F1. Προς το παρόν όλα έχουν στηθεί γύρω από 10 ομάδες. Δεν ξέρουμε τι μπορεί να μας περιμένει στο μέλλον και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα οικονομικά βιώσιμο περιβάλλον για τις ομάδες. Όσοι είχαν τα τελευταία χρόνια ενδιαφέρον για την F1, σίγουρα κοιτάνε τη προοπτική αυτή τώρα με άλλο μάτι. Αλλά έχουμε 10 φοβερές ομάδες, ξέρουμε πως μερικές από αυτές χρειάζονται στήριξη και εστιάζουμε να τις φέρουμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Οπότε, προς το παρόν δεν είναι στα σχέδιά μας να εντάξουμε νέα ομάδα στο πρωτάθλημα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Οι δηλώσεις του Brawn έχουν πολύ μεγάλη σημασία, διότι τις τελευταίες εβδομάδες είδαμε την Williams να θέτει την ομάδα σε πώληση, ενώ ο Gene Haas έχει προειδοποιήσει αρκετές φορές πως είναι πιθανή η δική του αποχώρηση από την F1. H στήριξη προς τις ομάδες είναι η καλύτερη δυνατή λύση και ένα καλά ενορχηστρωμένο σχέδιο από πλευράς  Liberty, F1 και FiA θα μπορέσουν να βγάλουν το σπορ από τη τωρινή κατάσταση τα επόμενα χρόνια.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles