spot_img

Η F1 πιέζει για ζάντες 18 ιντσών από το 2021

Η αλλαγή της διάταξης της ζάντας ενός μονοθεσίου της F1, αναμένεται να αλλάξει το 2021, όπου θα δούμε τις τεράστιες αλλαγές στους κανονισμούς.

Το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ στον κόσμο αναμένεται να δει μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία του το 2021, οι οποίες θα περιλαμβάνουν ολική διαφοροποίηση των μονοθεσίων σε σχέση με σήμερα, ενώ θα δούμε και τη νέα γενιά κινητήριων μονάδων. Οι πληροφορίες αυτές είδαν το φως της δημοσιότητας και αποτελούν μέρος των συζητήσεων για το μέλλον του σπορ.

Ο ίδιος ο Charlie Whiting επιβεβαίωσε πως η πρόταση για ζάντες 18 ιντσών στην F1 το 2021 έχει ήδη συζητηθεί και δεν αποκλείεται να γίνει και πράξη. Η Pirelli ήδη έχει κάνει δοκιμές πίσω στο 2014 με τον Charles Pic και την Lotus E21, ενώ έγιναν και με μονοθέσιο του GP2.

Ένας από τους λόγους όπου οι ζάντες 18 ιντσών είναι στο τραπέζι των συζητήσεων, είναι για εμπορικούς σκοπούς και φυσικά μάρκετινγκ, καθώς είναι πιο κοντά στη φιλοσοφία των αυτοκινήτων του δρόμου.

Πολλές από τις ομάδες δεν αποκλείουν μάλιστα οι ζάντες των 18 ιντσών να μπουν στην F1 από το 2020, στα τωρινά μονοθέσια, παρά τις ανησυχίες για αύξηση του κόστους. Ένας από τους λόγους είναι πως το συμβόλαιο της Pirelli ολοκληρώνεται στο τέλος του 2019 και μέχρι στιγμής είναι άγνωστο το ποιος θα προμηθεύει ελαστικά το 2020.

Εάν λοιπόν, δούμε νέο κατασκευαστή το 2020, ενδεχομένως οι ζάντες 18 ιντσών να κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles