spot_img

Η Ferrari ζητά σαφήνεια στους νέους κανονισμούς

Ο CEO της Ferrari, Louis Camilleri, πιστεύει πως οι κανονισμοί για τη σεζόν του 2021 δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, καθώς υπάρχουν αρκετοί παράμετροι που πρέπει να ολοκληρωθούν.

Οι κανονισμοί για το 2021 παρουσιάστηκαν στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και οι ομάδες ψήφισαν υπέρ και σιγά σιγά η νέα εποχή της F1 παίρνει σάρκα και οστά. Οι νέοι κανονισμοί προβλέπουν την εφαρμογή ενός budget Cap, το οποίο θα περιορίσει τις ομάδες από το να ξοδεύουν απεριόριστα ποσά, όπου συμβάλουν στις μεγάλες διαφορές μεταξύ των μονοθεσίων.

Όπως προβλέπεται, το Budget Cap θα είναι στα 175 εκατομμύρια δολάρια και δεν θα περιλαμβάνει αρκετούς τομείς που είναι αρκετά ψηλά στη λίστα του προϋπολογισμού. Ένας από τους τομείς αυτούς είναι η κινητήρια μονάδα και η Ferrari τώρα, δια στόματος Camilleri, θίγει το συγκεκριμένο θέμα.

Ό,τι ανακοινώθηκε τις προηγούμενες ημέρες είναι η αρχή μιας διαδικασίας. Δεν είμαστε καν στο τέλος της αρχής και υπάρχει άπλετη δουλειά να γίνει με την Formula 1, την FiA και τις υπόλοιπες ομάδες. Ψηφίσαμε υπέρ των κανονισμών και δεν έχουμε χρησιμοποιήσει το βέτο μας ακόμα. Υπάρχουν όμως διάφορες λεπτομέρειες που πρέπει να υλοποιηθούν. Το budget cap καλύπτει μόνο μερικούς τομείς του μονοθεσίου και καλύτερο παράδειγμα σε αυτό είναι πως ο κινητήρας δεν αποτελεί μέρος του. Υπάρχουν περιορισμοί όσον αναφορά τις δοκιμές στο δυναμόμετρο βέβαια το οποίο είναι κάτι το πολύ ακριβό.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Έχει πολύ ενδιαφέρον το γεγονός πως η Ferrari στέκεται τώρα στο τομέα της κινητήριας μονάδας, καθώς όπως έχει αποδειχθεί και στην πράξη. Η SF90-H έχει τη πιο ισχυρή κινητήρια μονάδα και οι κατασκευαστές ήδη έχουν ξεκινήσει να εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπάρξει πάγωμα στην εξέλιξη ορισμένων κομματιών της μετά το 2020.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles