spot_img

Η Koenigsegg Jesko υπόσχεται να σπάσει κάθε ρεκόρ τελικής ταχύτητας

Η σουηδική εταιρεία Koenigsegg παρουσίασε στην έκθεση της Γενεύης το νέο hypercar Jesko και υποσχέθηκε πως θα πιάσει τελική ταχύτητα πάνω από 480 χλμ/ώρα.

Το όνομά της το πήρε από τον πατέρα του Christian von Koenigsegg και διαθέτει μια εξελιγμένη έκδοση του twin turbo V8 κινητήρα 5.0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει μέχρι και 1600 ίππους με ειδικά καύσιμα. Το στροφόμετρο αγγίζει για 8.500 στροφές ενώ προσφέρει το αστρονομικό ποσό των 1.000 Nm ροπής. Συνδυάζει επίσης ένα εκπληκτικό κιβώτιο 9 σχέσεων, το οποίο στη θεωρία είναι διπλού συμπλέκτη, όμως σύμφωνα με την εταιρία, οι αλλαγές θα γίνονται αστραπιαία, δίχως να περιμένει ο οδηγός να συγχρονιστούν οι σχέσεις.

 

Αισθητικά, το μοντέλο αποτελεί εξέλιξη της Agera RS, όμως μεγάλη προσοχή έχει δοθεί στις λεπτομέρειες. Ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα κάνουν την εμφάνιση τους, με την βέλτιστη δυνατή να παράγει τρομερά ποσά. Συγκεκριμένα στα 275 χλμ/ώρα, η Jesko μπορεί να παράξει 1000 κιλά κάθετης δύναμης, πράγμα που αντιστοιχεί σε 40% αύξηση σε σχέση με την Agera. Επιπλέον, η πίσω τεράστια αεροτομή που συνδέεται με το μεγάλο skark-fin μπορεί να προσαρμόζεται ανάλογα τη περίσταση και τα χιλιόμετρα που κινείται.

Η Koenigsegg υπόσχεται πως η συγκεκριμένη έκδοση της Jesko θα πάρει το απόλυτο ρεκόρ τελικής ταχύτητας που θα ξεπερνά τα 480 χλμ/ώρα, ενώ ήδη μια λιγότερο “άγρια” έκδοση θα παρουσιαστεί σύντομα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Koenigsegg JeskoKoenigsegg JeskoKoenigsegg Jesko

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles