spot_img

Η Liberty ανακοίνωσε απώλειες για δεύτερη σερί χρονιά

Τα οικονομικά της Formula 1 συνέχισαν σε αρνητική πορεία για το 2018, με τη κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων να ανακοινώνει νέες αυξημένες απώλειες εσόδων.

Το 2017 το σπορ είδε απώλειες στα έσοδα του της τάξεως των 37 εκατ. δολαρίων και ως αποτέλεσμα τα έσοδα των ομάδων μειώθηκαν, πράγμα που δεν τους άφησε καθόλου καλή εντύπωση. Σα να μην έφτανε αυτό, το 2018 υπήρξε αύξηση στις απώλειες, με την F1 να χάνει συνολικά 68 εκατ. δολάρια όπως ανακοίνωσε η Liberty Media.

O αριθμός αυτός είναι εντυπωσιακά μεγάλος αν αναλογιστούμε πως τα έσοδα αυξήθηκαν στο 1.827 δις δολάρια, αλλά τα έξοδα υπερίσχυσαν στον τελικό απολογισμό.

Σύμφωνα με τη Liberty, η αύξηση ήρθε λόγο περισσότερων logistics, έξοδα μετακίνησης, όπως και αυξημένα έξοδα όσον αναφορά την Formula 2 και τη Formula 3. Επιπλέον αυξήσεις υπήρξαν στα διαδικτυακά media, δραστηριότητες στα paddock και στο μάρκετινγκ και έρευνα.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως τα δύο νέα GP που υπήρξαν στο πρόγραμμα του 2018, το GP Γερμανίας και το GP Γαλλίας δεν κατάφεραν να συνεισφέρουν οικονομικά σε σχέση με το GP Μαλαισίας που είδαμε για τελευταία φορά το 2017. Ουσιαστικά, τα δύο αυτά GP μαζί, είχαν παράβολο μικρότερο της Μαλαισίας κάτι το οποίο φέρνει ερωτηματικά σχετικά με τη πολιτική της Liberty. Tέλος, οι συνολικές διαφημίσεις και οι χορηγίες μειώθηκαν επιπλέον το 2018, παρά τις επανειλημμένες δηλώσεις τόσο του Chase Carrey και του Sean Braches πίσω στο 2017, πως οι χορηγοί κάνουν ουρές για να εισέλθουν στο σπορ.

Το 2019 αποτελεί ακόμα ένας πονοκέφαλος για την Liberty, με 5 Grand Prix να φτάνουν στο τέλος των συμβολαίων τους και το ρίσκο απωλειών ξεπερνά τα 150 εκατ. δολάρια.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles