spot_img

Η νέα Mercedes W09 EQ Power+ αποκαλύφθηκε (pics+vid)

Οι πρωταθλητές βρέθηκαν στο Silverstone για την αποκάλυψη του μονοθεσίου της νέας χρονιάς, αλλά και να ολοκληρώσουν το καθιερωμένο shakedown.

H Mercedes θέλει να ξεκινήσει το 2018, όπως ολοκλήρωσε το 2017, δηλαδή στην κορυφή. Με την νέα W09 και τον τετράκις πλέον πρωταθλητή Lewis Hamilton, θέλει να πάρει τον πέμπτο σερί τίτλο, τόσο στους οδηγούς, αλλά και στους κατασκευαστές.

Το μονοθέσιο είναι μια εξέλιξη του περσινού, όμως διαθέτει μικρότερο μεταξόνιο και όπως είναι λογικό, πολύπλοκες αεροδυναμικές λύσεις. Η εμπρός αεροτομή φαίνεται ίδια με του 2017, οπότε σύντομα περιμένουμε μια νέα, εξελιγμένη μορφή. Το ρύγχος έχει παραμείνει επίσης ίδιο, ενώ στα bargeboards βλέπουμε νέες λύσεις, μιας και είναι η περιοχή όπου φέτος θα εξελιχθεί περισσότερο.

Το πίσω μέρος, φαίνεται  ακόμα πιο στενό από πέρυσι, ενώ επιβεβαιώθηκαν οι φήμες που ήθελαν την W09 να έχει γωνία rake. Προς το παρόν, δεν έχουμε εικόνα από τον διαχύτη του μονοθεσίου, ο οποίος είναι ακόμα ένας σημαντικός παράγοντας.

Ο Bottas ήταν ο πρώτος οδηγός που μπήκε πίσω από το τιμόνι του νέου μονοθεσίου των Γερμανών για το καθιερωμένο shakedown. O Hamilton από τη μεριά του, θα πάρει ρόλο οδηγού αργότερα μέσα στην ημέρα, καθώς η ομάδα θέλει να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα για τις χειμερινές δοκιμές.

Τέλος, όσον αναφορά τον χρωματισμό, παραμένει ίδιος όπως και τα προηγούμενα χρόνια, όμως οι ανοιχτές μπλε γραμμές έχουν διαφοροποιηθεί, ώστε να είναι πιο έντονες.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles