spot_img

Η Porsche έσπασε το ρεκόρ πίστας του Hamilton στο Spa με την 919 Hybrid Evo

Θέλοντας να γιορτάσει τα τρία της σερί πρωταθλήματα το WEC, η Porsche ετοίμασε την μη περιορισμένη έκδοση της 919 Hybrid, με πρώτο σταθμό τη πίστα του Spa.

Η Porsche αποχώρησε από τη κορυφαία κατηγορία του WEC στο τέλος του 2017, μη θέλοντας να πάρει μέρος στην Super Season. Έτσι, άφησε ένα πολύ μεγάλο μπάτζετ που θα ζήλευαν αρκετές ομάδες της F1 και θα το χρησιμοποιήσει, ώστε να διαλύσει τα ρεκόρ στις κορυφαίες πίστες του πλανήτη.

Αρχικά, πρόσθεσε στο εξωτερικό μέρος μια νέα θηριώδη πίσω αεροτομή, νέο διαχύτη, νέα πλαϊνά skirts και νέο εμπρός μέρος για περισσότερη κάθετη δύναμη. Επιπλέον πρόσθεση ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα όπως το DRS.

Στο εσωτερικό, έβγαλε τους περιορισμούς του fuel flow που έχει η LMP1, αλλά και τον περιορισμό στο υβριδικό σύστημα 8MJ που διαθέτει. Έτσι, η συνολική ιπποδύναμη ξεπερνάει τα 1200 άλογα, αριθμός εξωπραγματικός και δείχνει ποια είναι η δυναμική ενός αγωνιστικού LMP1.

Σε δοκιμές δύο ημερών στη πίστα Spa-Francorchamps, η ομάδα της LMP1 επιστράτευσε τους Neel Jani, Andre Lotterer & Timo Bernhard ώστε να καταφέρει να σπάσει το ρεκόρ του Lewis Hamilton που είχε θέσει το 2017.

Και πράγματι, ο Jani σημείωσε το 1:41.770 και έγραψε νέο ρεκόρ πίστας για 0.78s του δευτερολέπτου και ταυτόχρονα έγραψε και ιστορία. Μάλιστα, ο χρόνος αυτός είναι κατά 12 δευτερόλεπτα ταχύτερος από το ρεκόρ πίστας ενός αγωνιστικού LMP1 που είχε γράψει η Porsche το 2017 στις κατατακτήριες για τις 6H του Spa.

Μάλιστα σύμφωνα με την Porsche, ο απόλυτος χρόνος που μπορεί να επιτευχθεί μπορεί να φτάσει μέχρι και το 1:36, κάτι που είναι βγαλμένο από τα πιο τρελά όνειρα ενός οπαδού των αγώνων.

Για να μιλήσουμε και με νούμερα, η τελική που έπιασε στην ευθεία Kemel ήταν στα 357 χλμ/ώρα, ενώ στην έξοδο στης Radillon είχε ταχύτητα 307 χλμ/ώρα.

Η Γερμανική εταιρία ετοιμάζει μια διεθνή περιοδεία για την 919 Hybrid η οποία είναι το απόλυτο και ταχύτερο αγωνιστικό στον πλανήτη, δίχως κανέναν περιορισμό.

Απολαύστε το ταχύτερο αγωνιστικό στον πλανήτη στο παρακάτω βίντεο

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles