spot_img

Η Σαουδική Αραβία θέλει αγώνα Formula 1 το 2023

Η Σαουδική Αραβία έγινε ακόμα μια χώρα που εξέφρασε το ενδιαφέρον της, ώστε να φιλοξενήσει αγώνα Formula 1 τα επόμενα τρία χρόνια.

Οι πληροφορίες για νέους αγώνες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 όλο και πληθαίνουν, με το πλάνο τριετίας να παίρνει το πράσινο φως. Το σχέδιο προβλέπει τη κατασκευή μιας νέας πίστας έξω από τη πρωτεύουσα Riyadh, η οποία θα συνοδευτεί από ένα οικοδομικό σύστημα με διάφορες δραστηριότητες, που θα βοηθήσουν στην τοπική οικονομία και όλα αυτά από το μηδέν.

Ο σχεδιαστής της πίστας είναι ο πρώην οδηγός της F1 και νικητής στις 24H του Le Mans, Alexander Wurz, όμως ακόμα δεν υπάρχει εμπορική συμφωνία μεταξύ των υπεύθυνων διεξαγωγής GP με τη Liberty Media. Ένας σημαντικός λόγος είναι ο ήδη υπάρχων αριθμός αγώνων στο πρόγραμμα της F1, με το 2020 να αποτελεί χρονιά ρεκόρ με 22.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Οι ομάδες έχουν εκφράσει αρκετές φορές την αντίθεσή τους με το ενδεχόμενο να έχουμε 25 αγώνες, όμως δεν αποκλείεται να δούμε μια επιπλέον αύξηση της τάξης του ενός αγώνα. Η Σαουδική Αραβία είναι ένα πολύ δυνατό χαρτί καθώς, αν αληθεύουν οι φήμες, είναι διατεθειμένη να δίνει ετησίως μέχρι και 50 εκατομμύρια δολάρια για να φιλοξενήσει το κορυφαίο πρωτάθλημα της Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles