spot_img

IAA 2017: Αποκάλυψη για το νέο Renault Megane RS (photos)

H Renault Sport βρίσκεται στην Φρανκφούρτη και αποκάλυψε το νέο και ανανεωμένο κορυφαίο και μικρομεσαίο αυτοκίνητό της, το Megane RS.

Αναμέναμε πολύ καιρό. Η Renault έκανε ότι μπορούσε ώστε να μας βάλει στο κλίμα της 3ης γενιάς του Megane RS και φυσικά το κατάφερε με μεγάλη επιτυχία. Τώρα, ήρθε η ώρα να το δούμε επιτέλους να παρουσιάζεται στην 67η Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Σχεδιαστικά, δεν βλέπουμε τεράστιες αλλαγές, με πολλά concept art που είχαν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, όμως το αποτέλεσμα συνεχίζει να είναι εντυπωσιακό. Στο εμπρός μέρος βλέπουμε τον επιθετικό σχεδιασμό στη μάσκα, με το εμπρόσθιο σπόιλερ να διασχίζει όλο το μήκος των αεραγωγών. Στο πλάι του Megane RS, βλέπουμε αρκετά φουσκωμένα skirts, ενώ στο πίσω μέρος ξεχωρίζει ο εντυπωσιακός διαχύτης και η απόληξη της εξάτμισης στο κέντρο.

Στην καρδιά του Renault Megane RS βλέπουμε τον turbo κινητήρα 1.8 λίτρων που δανείζεται από το Alpine A110 και αποδίδει 180 ίππους στα 390 Nm ροπής. Επίσης, συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων ή διπλού αυτόματου συμπλέκτη EDC. Στην δεύτερη επιλογή, διατίθεται η λειτουργία του Launch Control με ένα ειδικό πρόγραμμα για γρήγορα κατεβάσματα ταχυτήτων. Και στις δύο εκδόσεις όμως, θα δούμε 5 διαφορετικά προγράμματα χαρτογράφισης του κινητήρα.

Η κυκλοφορία του Megane RS θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Δεκέμβριο, ενώ από τις αρχές του 2018 θα υπάρχει διαθέσιμη και η έκδοση Trophy με 300 ίππους και 400 Nm ροπής.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles