spot_img

Iannone: «Δεν φταίει ο Aleix. Καλύτερα να έπεφτα με 300χλμ»

Ο Andrea Iannone μίλησε για το απίστευτο περιστατικό που έγινε στον αγώνα της Τσεχίας όταν έπεσε στα pits πριν αλλάξει τη μοτοσυκλέτα του.

Ο Ιταλός αναβάτης της Suzuki, έκανε εξαιρετική εκκίνηση, καθώς ανέβηκε από την 21η θέση στην 13η. Όμως, όταν μπήκε για αλλαγή μοτοσυκλέτας, είδε τον Aleix Espargaro να βγαίνει μπροστά του. Στη προσπάθεια να τον αποφύγει, ο Iannone έπεσε κάτω, χάνοντας πολύτιμο χρόνο και σοκάροντας τους μηχανικούς του.

Ο ίδιος τόνισε πως δεν ήταν λάθος του Aleix, αλλά του μηχανικού της Aprilia, καθώς υπάρχει ειδικέ ντιρεκτίβα από το πρωτάθλημα σε τέτοιες καταστάσεις.

Έκανα απίστευτη αρχή και από 21ος ανέβηκα στην 13η θέση. Μετά μόνος μου πήρα την απόφαση να επιστρέψω και τότε συνέβη το ατύχημα. Δεν φταίει ο Aleix. Ο μηχανικός του δεν έπρεπε να του πει να φύγει. Οι κανονισμοί λένε ότι αυτός που μπαίνει έχει προτεραιότητα. Έπρεπε να τσεκάρει ο μηχανικός του. Τα έχουμε πει αυτά στην Επιτροπή».

Στη συνέχεια, τόνισε πως θα προτιμούσε να έχει πτώση με 300 χλμ/ώρα, ενώ είπε πως το περιστατικό αυτό του κατέστρεψε και τον αγώνα.

Έπεσα πάνω στη μοτοσυκλέτα του Rins και χτύπησα λίγο το πόδι και το γοφό μου. Καλύτερα να έπεφτα με 300χλμ/ώρα κι όχι έτσι. Έχασα πάρα πολύ χρόνο στα pits. Η μοτοσυκλέτα είχε σλικ μπροστά ελαστικό και βρόχινο πίσω κι έτσι έπρεπε να περιμένω μέχρι να ετοιμαστεί σωστά η μοτοσυκλέτα. Αυτό που με ενδιαφέρει τώρα όμως, είναι να γίνω και πάλι ανταγωνιστικός όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Σε έναν flag-to-flag αγώνα ξεκινάς με βρόχινα ελαστικά κι έχεις έτοιμα τα σλικ στο γκαράζ. Η πίστα όμως στην περίπτωσή μας δεν ήταν ιδιαίτερα βρεγμένη, ενώ στέγνωσε και γρήγορα κι έτσι δεν ήταν εύκολο να διαλέξεις τη σωστή στιγμή».

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles