spot_img

Johansson: «Ο Dixon είχε το ταλέντο να γίνει Πρωταθλητής στην F1»

Ο Stefan Johansson πιστεύει πως ο 5-φορές Πρωταθλητής του Indycar, Scott Dixon, θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει στον κόσμο της F1.

Ο 39χρονος Αυστραλός ξεκίνησε και έφτιαξε τη καριέρα του στην Αμερική και σήμερα θεωρείται ένας από τους καλύτερους οδηγούς στην ιστορία του IndyCar. Επιπλέον, έχει κατακτήσει μία φορά το Indy 500 και έχει ανέβει το 2016 στο βάθρο στις 24H του Le Mans με την Ford, στη κατηγορία της GTE-Pro.

Το παρθενικό του πρωτάθλημα στο IndyCar το κατέκτησε το 2003 και αμέσως προσέλκυσε το ενδιαφέρον της Williams, όπου του έδωσε δύο τεστ για να αποδείξει την αξία του. Στις δοκιμές που πραγματοποίησε, έδειξε εξαιρετικά δείγματα, όμως η πίεση της BMW για τη δεύτερη θέση στην ομάδα δίπλα στον Mark Webber έφερε τον Γερμανό Nick Heidfeld σε θέση ισχύος και ο Dixon συνέχισε τις επιτυχίες του στις Η.Π.Α.

Ο Johansson τώρα, αποκαλύπτει πως υπήρξε ενδιαφέρον και από τη Ferrari, ώστε να του δώσει ευκαιρία σε δοκιμές να αποδείξει την αξία του.

Στην F1 πρέπει να έχεις το σωστό μονοθέσιο τη κατάλληλη στιγμή. Πιστεύω πως ο Dixon θα είχε γίνει Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην F1. Όμως, το timing είναι τόσο κρίσιμο όπου ελάχιστοι έχουν τη δυνατότητα να πάνε στην ομάδα που θέλουν, όταν το θέλουν. Αλλά αν τα είχε φέρει σωστά η τύχει, δίχως αντίρρηση θα είχε γίνει Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Κατά τη γνώμη μου, είναι ένας από τους καλύτερους οδηγούς στην ιστορία σε οποιαδήποτε κατηγορία. Ήταν απλά θέμα timing. Όταν κέρδισε το πρωτάθλημα έκανε ένα τεστ με την Williams, το οποίο πήγε εξαιρετικά, όμως η BMW δεν ήθελε έναν rookie στο μονοθέσιο. Εκείνη τη χρονιά είχαμε συνάντηση με τον Jean Todt, ήθελαν στη Ferrari να πραγματοποιήσουμε ένα τεστ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Dixon σε 289 αγώνες στο Indycar έχει κατακτήσει 46 νίκες, 29 pole position και 114 βάθρα, ενώ ήταν νικητής στον εναρκτήριο αγώνα στη πίστα Speedway του Τέξας και φέτος κυνηγάει τον 6ο του τίτλο.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles