spot_img

Κρίσιμες ώρες για τον Alex Zanardi

Ο χρυσός Παραολυμπιονίκης, πρώην οδηγός της F1 και πρωταθλητής στο CART, Alex Zanardi, δίνει μάχη για τη ζωή του μετά από ατύχημα σε αγώνα Handbike.

O Zanardi συμμετείχε σε αγώνα χειρήλατων οχημάτων στη Πιένζα της Τοσκάνη στην Ιταλία, όταν σύμφωνα με το AP είχε σύγκρουση με ένα φορτηγό το οποίο τον άφησε σοβαρά τραυματία. Από το σημείο τον μετέφερε ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Σιένα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου, ο Zanardi έχει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και αυτή τη στιγμή υπόκειται νευροχειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο από τους γιατρούς.

Ο Alex Zanardi είχε χάσει και τα δύο του πόδια σε ατύχημα που είχε το 2001 σε αγώνα του CART στο Lausitzring. Έκτοτε, έχει κάνει την υπερπροσπάθεια να επιστρέψει τόσο στις πίστες, αλλά και σε χειρήλατα οχήματα Handbikes. O Ιταλός έχει κατακτήσει τέσσερα χρυσά μετάλλια στους Παραολυμπιακούς αγώνες το 2012 και το 2016.

Τα τελευταία χρόνια έχει αποτελέσει εργοστασιακός οδηγός της BMW, έχοντας τρέξει στο DTM και σε αγώνες GT3 ανά τον κόσμο, με ειδικά διαμορφωμένα αγωνιστικά.

Update

Όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο, η επέμβαση στον εγκέφαλο του Zanardi ολοκληρώθηκε με επιτυχία και θα παραμείνει στην εντατική, καθώς η κατάσταση του έχει χαρακτηριστεί ώς “άκρως σοβαρή”. Η επέμβαση διήρκεσε δυόμισι ώρες και πλέον αναμένουμε περισσότερες εξελίξεις σχετικά με την υγεία του.

Update 2

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου Santa Maria alle Scotte το πρωί του Σαββάτου, η κατάσταση του Zanardi παραμένει κρίσιμη αλλά σταθερή, με τους γιατρούς να ελέγχουν συνεχώς τη κατάστασή του τις τελευταίες ώρες. Επιπλέον, ήρθαν στο φως πληροφορίες σχετικά με το ατύχημα.

Ο Ιταλός, έχασε τον έλεγχο του χειρήλατου οχήματός του κατά τη διάρκεια του αγώνα Obiettivo Tricolore και έφυγε στην αντίθετη μεριά του δρόμου. Εκείνη τη στιγμή περνούσε ένα φορτηγό, με τον οδηγό να προσπαθεί αρχικά να τον αποφύγει, όμως ήρθε σε σύγκρουση με το πίσω μέρος το οποίο προκάλεσε τους σοβαρούς τραυματισμούς. Η μεταφορά έγινε εν τέλει με ελικόπτερο στο πλησιέστερο νοσοκομείο και αμέσως υποβληθεί σε νευροχειρουργική επέμβαση που διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες.

Το άρθρο θα ανανεωθεί με οποιαδήποτε νέα εξέλιξη. 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles