spot_img

Ελληνικό Πρωτάθλημα F1: Κυριαρχία McLaren και επικές μάχες στο GP Βραζιλίας

Το GP Βραζιλίας αποδείχθηκε ακόμα ένας εξαιρετικός αγώνας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1, με τη McLaren να κάνει το τρίτο της συνεχόμενο 1-2.

 Το Interlagos φημίζεται για τους εξαιρετικούς αγώνες που προσφέρει και δεν απογοήτευσε ούτε αυτή τη φορά. Δράση, θέαμα προσπεράσματα, συγκρούσεις και Safety Car ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά που σημάδεψαν τον όγδοο αγώνα του πρωταθλήματος.

 Στο παιχνίδι της νίκης ήταν οι δύο McLaren των Γιώργο Σταματόπουλο και Παναγή Δρακάτο, οι οποίοι προσέφεραν άπλετο θέαμα με αρκετές μεταξύ τους προσπεράσεις και ένα πολύ όμορφο “photo-finish”. O Σταματόπουλος κοίταξε να διατηρήσει το προβάδισμα που έχει στη βαθμολογία και αυτό έφερε σε θέση ισχύος ΤΟΝ Δρακάτο που κατέκτησε τη δεύτερη νίκη του στο Ελληνικό Πρωτάθλημα F1 και πλέον χρειάζεται μόνο νίκη στο Μονακό ώστε να μείνει ζωντανός στο παιχνίδι του τίτλου. Ο teammate του όμως κατάφερε να πάρει τον έναν επιπλέον βαθμό του ταχύτερου γύρου, κάτι το οποίο ήταν άκρως σημαντικό. Η Mercedes του Κώστα Αναστασάκη αποτέλεσε τη μοναδική απειλή για τους πρωτοπόρους, ήταν σε όλο τον αγώνα σε εφάμιλλο ρυθμό, αλλά οι τελευταίοι γύροι τον είδαν να χάνεται σε χρόνους και να μην μπορεί να ασκήσει πίεση, κλείνοντας το βάθρο των νικητών.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Στην 4η θέση της κατάταξης τερμάτισε ο Δημήτρης Σακκάς με την Renault, ο οποίος ξεκίνησε από την 17η θέση ακολουθώντας διαφορετική στρατηγική, έδωσε τρομερές μάχες και ισοφάρισε το καλύτερο του αποτέλεσμα το πρωτάθλημα. Στους τελευταίους γύρους ο Σακκάς ήταν σε ένα τρενάκι μαζί με τους Γιώργο Ρέα με Mercedes, Αποστόλη Κουνάβη με Red Bull και Δημήτρη Καραφουλίδη με Toro Rosso, κατάφερε να ξεφύγει και να κρατήσει τη θέση του.

Πίσω όμως, ο Καραφουλίδης είχε κολλήσει πίσω από τον Ρέα και ήθελε να ανακάμψει μετά τη καταστροφική εκκίνηση που είχε όταν και είχε επαφή στη στροφή δύο, ξεκινώντας από την 3η θέση. Στον 35ο γύρο έκανε μια γενναία βουτιά στην εσωτερική του Ρέα για τη στροφή 1, οι δύο τους είχαν μια πολύ μικρή επαφή και ο οδηγός της Toro Rosso έχασε τον έλεγχο, επιτρέποντας στον Κουνάβη να τους περάσει και τους δύο και να τερματίσει στην 5η θέση. Ο Καραφουλίδης όμως τερμάτισε μπροστά από την Mercedes, μιας και ο Ρέα είχε ποινή χρόνου, μένοντας στην 7η θέση.

Ο Θάνος Χουσίδης με την Racing Point πήρε μια πολύ αξιόλογη 8η θέση με έναν σταθερό αγώνα, μπροστά από τον teammate του Γιώργο Σκοδριάνο, ο οποίος επέστρεψε στους βαθμούς, ενώ ο Σάκης Ζαφειρόπουλος έκλεισε τη βαθμολογούμενη 10άδα για την Alfa Romeo.

O Γιάννης Ψαρρός με Williams πήρε το καλύτερο του αποτέλεσμα στην 11η θέση, μπροστά από τον Αλέξανδρο Μεταξάκη με Alfa Romeo, τον Γιάννη Γερανίου με Haas και τον Δημήτρη Καραντζιά με Ferrari.

O Αγώνας ήταν άκρως επεισοδιακός, με πολλούς οδηγούς να έχουν εξόδους και εγκαταλείψεις. Η στροφή 5 είχε πολλαπλά θύματα με τους Παναγιώτη Μπούρχα με Renault, Σπύρο Γιαννιτσέλη με Toro Rosso, Γιώργο Παρασκευά με Red Bull και Μαρίνο Κατσαμπούμη με Ferrari. Εγκατάλειψη είχε και ο Παναγιώτης Βλαχόπουλος με Williams, o οποίος έφυγε στον τοίχο στη τελευταία στροφή, έπειτα από επαφή που είχε με τον Παρασκευά.

Μπορείς να παρακολουθήσεις ολόκληρο το GP Βραζιλίας από το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1 στο παρακάτω βίντεο.

Βαθμολογία Οδηγών

1 Γιώργος Σταματόπουλος McLaren 138
2 Κωνσταντίνος Αναστασάκης Mercedes 92
3 Παναγής Δρακάτος * Renault/McLaren 77
4 Δημήτρης Καραφουλίδης Toro Rosso 64
5 Σπανιάς Ιωάννης* Red Bull 59
6 Νίκος Σηφάκης Red Bull 51
7 Γιώργος Ρέα Mercedes 48
8 Παναγιώτης Βλαχόπουλος Williams 36
9 Παναγιώτης Μπούρχας Renault 35
10 Δημήτρης Σακκάς* Racing Point/ Renault 34
11 Παναγιώτης Διαμαντής Racing Point 32
12 Σάκης Ζαφειρόπουλος Alfa Romeo 10
13 Αποστόλης Κουνάβης* Red Bull 10
14 Γιώργος Σκοδριανός Racing Point 8
15 Σπύρος Γιαννιτσέλης Toro Rosso 6
16 Δημήτρης Μαυρογιώργης* Williams 4
17 Θάνος Χουσίδης* Racing Point 4
18 Μαρίνος Κατσαμπούμης Ferrari 3
19 Δημήτρης Ζήσης* Racing Point 2
20 Αλέξανδρος Μεταξάκης Alfa Romeo 1
21 Κοσμάς Μπάλλας Haas 1
22 Γιώργος Παρασκευάς Red Bull 1
23 Ιωάννης Ψαρρός Williams 0
24 Γιάννης Γεράνιου Haas 0
25 Δημήτρης Καραντζιάς Ferrari 0
26 Αντρέας Αναγνωστόπουλος Renault 0
27 Αλέξανδρος Αθανασόπουλος McLaren 0

 

Βαθμολογία Ομάδων

1 McLaren 206
2 Mercedes 140
3 Red Bull 121
4 Toro Rosso 70
5 Racing Point 68
6 Renault 56
7 Williams 38
8 Alfa Romeo 11
9 Ferrari 3
10 Haas 1

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles