spot_img

Marko: «Για πρώτη φορά η Mercedes ήταν ευάλωτη»

Ο Helmut Marko πιστεύει πως η αδυναμία της Mercedes να έχει απόλυτη κυριαρχία το 2017 θα έχει επιπτώσεις την επόμενη χρονιά.

Η υβριδική turbo εποχή ξεκίνησε το 2014, με την Mercedes να μην έχει αντίπαλο μέχρι και το 2016. Όμως οι αλλαγές στους κανονισμούς, έφεραν τη Ferrari αντιμέτωπη στα ίσα με τα ασημί βέλη, με τη μάχη να είναι μεγάλη.

Ο Marko όμως βλέπει την Mercedes στον τέταρτο σερί τίτλο της, όπως ακριβώς είχε πράξει και η Red Bull από το 2010 έως το 2013.

Είχαμε ένα σερί, ίδιο με την Mercedes αυτή τη στιγμή, τέσσερις τίτλους σερί. Όμως μετά ήρθαν οι καινούργιοι κανονισμοί στους κινητήρες, στους οποίους η Mercedes έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Ήταν μια κατηγορία μόνοι τους το 2014 και συνέχισαν να είναι στο τομέα του κινητήρα. Το 2017, για πρώτη φορά στην turbo εποχή είδαμε τη Mercedes να είναι ευάλωτη.

Όσο για την Ferrari και τον Vettel, o Αυστριακός τόνισε πως η Scuderia είχε το ταχύτερο μονοθέσιο, όμως έκανε πολλά λάθη.

Η Ferrari είχε ξεκάθαρα το ταχύτερο μονοθέσιο όλη τη χρονιά, αλλά έκαναν πολλά λάθη, τόσο τακτικά αλλά και τεχνικά. Όταν ο Sebastian [Vettel] οδηγούσε για την Red Bull, η μεγαλύτερη δύναμη του ήταν η φόρμα του μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα. Ερχόταν με τέτοια ψυχολογική κατάσταση, όπου αυτό που ακολουθούσε ήταν σερί νικών. Αλλά φέτος, με αυτό που έγινε στην Σιγκαπούρη σκέφτηκα πως “Αυτό δεν πρόκειται να γίνει φέτος”.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles