spot_img

Marquez: «Οδηγούσα ενστικτωδώς και πίεζα στο όριο χωρίς να σκέφτομαι»

Ο Marc Marquez ήταν άκρως χαρούμενος μετά τη νίκη του στη Μαλαισία, η οποία ήρθε έπειτα από ενστικτώδης οδήγηση και μηδέν άγχος.

Ο Ισπανός εκίνησε από την 7η θέση, αλλά γρήγορα σκαρφάλωσε και έφτασε πίσω από τον Valentino Rossi που είχε τη πρωτοπορία για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Ο Ιταλός όμως στον 17ο γύρο έκανε λάθος και είχε πτώση, με αποτέλεσμα ο Marquez που είχε μειώσει τη διαφορά κάτω από τα δευτερόλεπτο πέρασε μπροστά και πήρε τη νίκη, η οποία ήταν η 9η για το 2018.

Το σχέδιό μου ήταν απλά να είμαι εκεί στο τέλος. Εννοώ ότι δεν είχα τίποτα άλλο. Ήμασταν και οι δυο στο όριο με πολύ γρήγορο ρυθμό. Οδηγούσα ενστικτωδώς και πίεζα στο όριο χωρίς να σκέφτομαι. Πάλευα με τον εαυτό μου και με τη μοτοσυκλέτα για να φτάσω όσο πιο κοντά μπορούσα για να του επιτεθώ. Όμως ήταν και αυτός στο όριο και είδα ότι άρχιζε να δυσκολεύεται, αλλά έμεναν 4-5 γύροι για το τέλος και το επίπεδό μας ήταν ίδιο. Παραλίγο να πέσω 3-4 φορές στον αγώνα. Όταν ήμουν 6 δέκατα πίσω του έκανε λάθος, άνοιξε τη γραμμή του κι όταν δίνεις τέτοια μάχη δεν θες να χάνεις χρόνο. Έτσι επανήλθε στη γραμμή του αλλά πιο γρήγορα κι έτσι έπεσε. Μόλις το είδα το σώμα μου χαλάρωσε κι οδηγούσα διαφορετικά γιατί και οι δυο μας ήμασταν στο όριο. Ο αγώνας ήταν εξαιρετικά δύσκολος και παρά το ότι κάναμε καταπληκτική δουλειά όλο το τριήμερο, δεν είχα την τέλεια μοτοσυκλέτα για τον αγώνα. Φυσικά μιας και είμαι Πρωταθλητής δεν είχα την έξτρα πίεση. Το κίνητρό μου ήταν να κερδίσω σε μια δύσκολη πίστα για εμάς και το καταφέραμε. Αυτό είναι σημαντικό. Ήταν πολύ πολύ δύσκολος Αγώνας κι επειδή ξεκίνησα 7ος μετά την τιμωρία. Ήθελα τη νίκη γιατί ποτέ δεν έχω κερδίσει από την τρίτη σειρά. Ο πρώτος γύρος δεν ήταν και ο καλύτερος και είδα ότι ο Valentino πίεζε και γι’ αυτό άρχισα να οδηγώ σαν τις κατατακτήριες, υπερθερμαίνοντας τα ελαστικά μου. Αφού πέρασα τον Zarco άρχισα να δυσκολεύομαι, δεν ένοιωθα καλά με το μπροστινό και πήγα να πέσω στην τελευταία στροφή, αλλά το έσωσα με τον αγκώνα. Μετά είπα από μέσα μου ότι πρέπει να ηρεμήσω και να φερθώ έξυπνα. Κατάλαβα την κατάσταση με τα ελαστικά κι άρχισα να νοιώθω καλύτερα. Κι όταν άρχισα να φτάνω τον Valentino, αυτό μου έδωσε ένα επιπλέον κίνητρο.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles