spot_img

McLaren: «Το μονοθέσιο έπιασε όλους τους στόχους αλλά…»

Ο Eric Boullier πιστεύει πως η McLaren έθεσε χαμηλούς στόχους όσον αναφορά την απόδοση του μονοθεσίου, οι οποίοι έχουν ήδη επιτευχθεί.

Το 2018 έχει ξεκινήσει πολύ καλά για την ομάδα του Woking όσον αναφορά τα αποτελέσματα στη πίστα. Μετά από 3 αγώνες, η Βρετανική ομάδα βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας, η οποία είναι και ο μεγάλος στόχος. Όμως, όσον αναφορά την απόδοση του μονοθεσίου, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, μιας στο Μπαχρέιν και τη Κίνα αποκλείστηκαν και οι δύο οδηγοί της από το Q2. Στον αγώνα, η κατάσταση είναι καλύτερη, όμως είναι φανερό πως υπολείπεται από ομάδες όπως η Renault και η Haas.

O Boullier τώρα, έρχεται να δηλώσει ευχάριστα νέα πως το μονοθέσιο έχει πιάσει τους αρχικούς στόχους, όμως φαίνεται πως στην McLaren υποτίμησαν το που μπορεί να πάει η δυναμική στο grid.

To μονοθέσιο είναι μέσα στους στόχους που είχαμε θέσει όσον αναφορά την απόδοση. Οπότε αυτό σημαίνει πως οι στόχοι μας δεν ήταν αρκετά σωστοί και πρέπει να τους αναθεωρήσουμε με βάση τις προσδοκίες μας και το που πρέπει να φτάσουμε. Η αντίσταση (drag) που έχει το μονοθέσιο είναι ένα από τα προβλήματα, αλλά δεν είναι το μόνο. Εάν ήταν μόνο θέμα αντίστασης θα ήταν απλό να το φτιάξουμε. Οπότε πρέπει να εξετάσουμε όλα τα μέρη του μονοθεσίου.

Η McLaren ετοιμάζει ένα μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων για το GP Ισπανίας, ενώ αρκετές είναι οι φήμες που κάνουν λόγο για αλλαγή σχεδιασμού του ρύγχους. Αυτό, θα επιτρέψει μεγαλύτερη ελευθερία σχεδιασμού των bargeboards, για βελτιστοποίηση της ροής αέρα, δηλαδή να γίνει καλύτερο αεροδυναμικά.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles